‘Alexander Kristoff heeft voorstel Uno-X op zak’
foto: Cor Vos
zondag 19 juni 2022 om 14:40

‘Alexander Kristoff heeft voorstel Uno-X op zak’

Alexander Kristoff is bezig aan een succesvol eerste seizoen voor Intermarché-Wanty-Gobert, al is het maar de vraag of de inmiddels 34-jarige Noor ook volgend jaar nog zal uitkomen voor de Belgische formatie. Kristoff heeft namelijk een voorstel van Uno-X op zak, zo meldt Het Laatste Nieuws.

De sterke sprinter annex klassiekerrenner zou voor drie jaar kunnen tekenen bij de Noorse formatie van teammanager Jens Haugland. Uno-X koerst al enkele jaren op een ProTeam-licentie en timmert de laatste jaren flink aan de weg met beloftevolle jongeren als de gebroeders Tobias en Anders Halland Johannessen, Anthon Charmig, Rasmus Tiller en Torstein Træen.

Met Kristoff als kopman, boegbeeld, wegkapitein en mentor hoopt Uno-X ongetwijfeld nog een nieuwe stap te zetten. De winnaar van Milaan-San Remo (2014) en de Ronde van Vlaanderen (2015) heeft dit jaar al meermaals laten zien dat hij absoluut nog niet versleten is. Kristoff won dit seizoen al de Clásica de Almería, Scheldeprijs en een etappe in de Tour of Norway. Ook verzamelde hij meerdere podiumplaatsen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.