Alexander Kristoff: “Ik ben in gesprek met andere ploegen”
foto: Cor Vos
woensdag 1 mei 2019 om 08:28

Alexander Kristoff: “Ik ben in gesprek met andere ploegen”

Alexander Kristoff is bezig aan zijn tweede seizoen bij UAE Emirates, maar de vraag is of hij volgend jaar ook nog uitkomt voor deze ploeg. De Noor is namelijk in gesprek met andere teams. “Ik heb een aanbieding van UAE, maar ik kijk of er betere opties zijn”, zo vertelt hij aan ProCycling.no.

UAE Emirates wil graag verder met Kristoff. De WorldTour-ploeg heeft de 31-jarige sprinter dan ook een nieuw contract aangeboden. “En ik ga er financieel op vooruit”, aldus Kristoff. “Maar ik vind het aanbod nog niet goed genoeg. Ik heb een bepaald bedrag in gedachten”, zo voert hij de druk op.

“Toen ik mijn eerste contract tekende bij UAE Emirates, ging het een stuk minder op sportief vlak. Ik heb dit voorjaar echter aangetoond dat ik weer op topniveau ben”, doelt Kristoff op zijn overwinning in Gent-Wevelgem én zijn derde plaats in de Ronde van Vlaanderen.

Betere aanbiedingen 
“Daarom ben ik met andere ploegen in gesprek. Ik heb nog nergens een contract getekend, maar samen met mijn manager Joona Laukka ben ik de opties aan het bekijken. Om te zien of er nog betere aanbiedingen zijn. Ik hoop tot een bepaald bedrag te komen. Dan kunnen we daarna ook weer in gesprek met UAE.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.