Alexander Kristoff, Italiaanse rennersbond ACCPI, Mitchelton-Scott
Alexander Kristoff tijdens de Trofeo Palma - foto: Cor Vos
woensdag 13 februari 2019 om 15:26

Alexander Kristoff, Italiaanse rennersbond ACCPI, Mitchelton-Scott

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Alexander Kristoff, een petitie voor meer veiligheid voor Italiaanse wielrenners en klein duimpje en de reus bij Mitchelton-Scott.

Alexander Kristoff: “Goede relatie met deze wedstrijd”

Met liefst acht overwinningen voert Alexander Kristoff de statistieken aan van meeste ritzeges in de Tour of Oman. Hij doet het daarmee beter dan bijvoorbeeld André Greipel (5), Peter Sagan (4) en Edvald Boasson Hagen (4). De Noor kan dus met vertrouwen afreizen naar de koers, waarin hij de laatste vijf jaar telkens een graantje (of meer) meepikte.

“Ik heb een goede relatie met deze wedstrijd. Ik ga opnieuw proberen een etappe te winnen. In de Ronde van Valencia was ik dichtbij. Mijn gevoel wordt beter en beter en ik ben erg gemotiveerd”, laat hij weten.

Selectie UAE-Team Emirates voor flag-om Tour of Oman (16-21 februari)
flag-no Sven Erik Bystrøm
flag-pt Rui Costa
flag-no Alexander Kristoff
flag-it Marco Marcato
flag-no Vegard Stake Laengen
flag-ae Yousif Mirza
flag-si Jan Polanc


Petitie voor meer veiligheid Italiaanse wielrenners

De Italiaanse rennersbond ACCPI is een petitie gestart om bij de Italiaanse regering aan te dringen op meer veiligheid voor fietsers op de openbare weg. Aanleiding hiervoor is het groeiende aantal ongevallen, waarbij fietsers omkwamen of blijvende verwondingen opliepen. De initiatiefnemers wijten dit aan meerdere omstandigheden: gebrekkige regelgeving, slechte infrastructuur en respectloze automobilisten. Hierbij wordt ook gerefereerd aan het dodelijke ongeval van wielrenner Michele Scarponi in april 2017.

Gepleit wordt voor een herziening van de wet- en regelgeving, een minimale inhaalafstand van anderhalve meter en meer ondersteuning voor de getroffenen. Onder meer Elia Viviani, Europees kampioen Matteo Trentin en de Italiaanse wielerbond hebben hun steun al uitgesproken voor de petitie, die vanochtend al 7500 keer ondertekend was.


Klein duimpje en de reus bij Mitchelton-Scott

Mitchelton-Scott is het seizoen voortvarend begonnen. Daryl Impey was al op dreef in de Tour Down Under en de Zuid-Afrikaanse kampioenschappen, Luke Durbridge toonde zich de beste tijdrijder van Australië en ook Nick Schultz, Matteo Trentin en Adam Yates wonnen al. Reden genoeg voor een luchtige tweet, waarop Esteban Chaves en Edoardo Affini naast elkaar staan. Het lengteverschil tussen de 1,64 meter lange Colombiaan en zijn Italiaanse ploeggenoot is aanzienlijk. “Biggie and smalls”, schreef de Australische ploeg erbij, met een knipoog naar de Amerikaanse rapper The Notorious B.I.G.

Ook de UCI deed korte tijd later een duit in het zakje door een foto van Chaves met Conor Dunne (2,04 meter) op te rakelen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.