Kristoff sprint naar zege in Londen, Wippert vijfde
zondag 30 juli 2017 om 18:54

Kristoff sprint naar zege in Londen, Wippert vijfde

Alexander Kristoff heeft de Prudential RideLondon gewonnen. De renner van Katusha was na een wedstrijd van 183 kilometer op The Mall de snelste renner in de massasprint. Magnus Cort Nielsen werd tweede, voor Michael Matthews. Wouter Wippert was op een vijfde plek de beste Nederlander.

Castelijn en Kreder in de aanval
Na een openingsfase met tal van ontsnappingspogingen, slaagden vijf renners er uiteindelijk in om te ontsnappen. Met Twan Castelijns (LottoNL-Jumbo) en Wesley Kreder (Wanty-Groupe Gobert) waren er twee Nederlanders vertegenwoordigd. Samen met Iljo Keisse (Quick-Step), Mads Würtz Schmidt (Katusha-Alpecin) en Julien Duval (AG2R La Mondiale) reden zij een voorsprong van meer dan vier minuten bij elkaar.

Nadat Kreder en Duval vooraan afhaakten, gingen de leiders met drie verder. Sky hield het verschil echter beperkt en al op 81 kilometer voor het einde werden de vluchters ingerekend door het peloton.

Stuyven en Trentin houden het lang vol
Tijdens de tweede beklimming van de Ranmore Common Road gingen Peter Kennaugh en Matteo Trentin op avontuur. Daryl Impey wist de aansluiting te maken, waardoor er een kopgroep van drie renners ontstond. Bij de volgende beklimming liet Kennaugh zijn medevluchters gaan, waardoor er nog twee overbleven. Nadat Jasper Stuyven erin slaagde om de oversteek te maken, waren de vluchters weer met drie.

Aan kop van het peloton probeerden renners van Subweb en Katusha-Alpecin het verschil beperkt te houden. De vluchters hielden het lang vol, maar in de slotkilometer werden Stuyven en Trentin als laatste vluchters ingerekend.

Kristoff maakt het af
In de laatste rechte lijn kwam Sam Bennett vroeg op kop. Kristoff koos voor zijn wiel en slaagde erin om langszij te komen. Cort Nielsen kwam nog dichtbij, maar de Noor wist zijn Deense tegenstrever achter zich te houden. Voor het eerst sinds zijn overwinning in Frankfurt afgelopen mei weet Kristoff weer een koers te winnen, zijn zevende van het seizoen.

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
31 juli 2017 23:51
@Scott Sunderland

Ligt toch echt aan Vanmarcke. Die reed bij TLJ ook zijn eigen spurts als Groenewegen meedeed.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.