Alexander Kristoff sprint naar zege in Vattenfall Cyclassics, Kreder tiende
zondag 24 augustus 2014 om 17:05

Alexander Kristoff sprint naar zege in Vattenfall Cyclassics, Kreder tiende

Alexander Kristoff wint de Vattenfall Cyclassics

foto: Sirotti

Alexander Kristoff heeft de Vattenfall Cyclassics op zijn naam geschreven. De renner van Katusha won in Hamburg de massasprint. Giacomo Nizzolo (Trek) finishte op een tweede plaats, voor Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE). Raymond Kreder was op een tiende plaats te beste Nederlander.

Drie vluchters
Vroeg in de rit ontsnapten er drie renners. De Duitsers Ralf Matzka (Team NetApp-Endura) en Bjorn Thurau (Team Europcar) reden samen met de Italiaan Niccolo Bonifazio (Lampre-Merida) een maximale voorsprong van meer dan tien minuten bij elkaar. Onder aanvoering van Giant-Shimano en Lotto Belisol nam de voorsprong van het trio gestaag af. Bij de voorlaatste beklimming van de Waseberg werden Thurau en Bonifazio als laatste vluchters ingelopen.

Alaphillipe opent de finale
Op initiatief van de Fransman Julian Alaphilippe ontstond er een nieuwe kopgroep. Hij kreeg gezelschap van zijn ploeggenoot Matteo Trentin, de Brit Simon Yates (Orica-GreenEDGE) en de Italianen Manuele Boaro (Tinkoff-Saxo) en Marco Marcato (Cannondale). Boaro ging met nog negentien kilometer te gaan solo in de aanval, maar na de laatste beklimming van de Waseberg volgde een hergroepering.

In de slotfase waren pogingen van Greg Van Avermaet (BMC), Edvald Boasson Hagen (Sky) en met name Jack Bauer (Garmin-Sharp) niet voldoende om een massasprint te voorkomen. Giant-Shimano en Katusha hielden in dienst van Kittel en Kristoff het tempo hoog. In de massasprint kwam Kristoff vroeg op kop en gaf hij deze positie niet meer af. Na Milaan-San Remo zet hij dit jaar ook de Vattenfall Cyclassics op zijn naam.

Vattenfall

Vattenfall Cyclassics 2014 (1.UWT)
Hamburg – Hamburg (245,9 km)

1. flag-no Alexander Kristoff (Katusha)
2. flag-it Giacomo Nizzolo (Trek)
3. flag-au Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE)
4. flag-us Tyler Farrar (Garmin Sharp)
5. flag-gb Mark Cavendish (Omega Pharma Quick Step)
6. flag-de Marcel Kittel (Giant-Shimano)
7. flag-it Davide Cimolai (Lampre-Merida)
8. flag-es Juan José Lobato (Movistar Team)
9. flag-ch Silvan Dillier (BMC Racing Team)
10. flag-nl Raymond Kreder (Garmin-Sharp)
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.