Alexander Kristoff spurt naar winst in openingsrit Tour of Oman
foto: Cor Vos
zaterdag 16 februari 2019 om 11:37

Alexander Kristoff spurt naar winst in openingsrit Tour of Oman

Alexander Kristoff heeft de openingsetappe van de Tour of Oman op zijn naam geschreven. In Suhar Corniche was de sterke sprinter van UAE-Team Emirates de beste in de verwachte massasprint. Bryan Coquard eindigde op de tweede plaats, Nacer Bouhanni werd derde.

Vlak. Biljartvlak. Zo kon de openingsrit tussen Al Sawadi Beach en Suhar Corniche het beste worden omschreven. Prima omstandigheden om er eventjes in te komen en te acclimatiseren aan de weersomstandigheden in de woestijnstaat. Een ellenlange rechte weg kenmerkte de route, die pal langs de kust van de Golf van Oman trok. Een koninklijke massasprint leek dan ook onvermijdelijk.

De eerste vluchtpoging was meteen succesvol. Michael Schär, Alexis Guerin, Emiel Planckaert en Sergio Rodríguez sloegen de handen ineen en pakten al vroeg in de etappe een mooie voorsprong, die ze uitbreidden naar maximaal vierenhalve minuut. De ploegen van André Greipel, Alexander Kristoff en Bryan Coquard hadden echter duidelijk hun zinnen gezet op deze etappe en zorgden ervoor dat de kopgroep binnen schootsafstand bleef.

Zegekoning Kristoff slaat opnieuw toe
Planckaert moest zijn medevluchters in de finale laten gaan en in de laatste tien kilometer werden ook de andere vluchters ingerekend. Daarop maakte iedereen zich klaar voor de verwachte massasprint. Alexander Kristoff onderstreepte nog eens dat hij een goede relatie heeft met deze wedstrijd. Met acht ritzeges voerde de Noor al de statistieken aan van meeste ritzeges in de Tour of Oman en vandaag voegde hij er daar nog eens een aan toe.

Achter hem eindigde Bryan Coquard op de tweede plaats, Nacer Bouhanni werd derde. André Greipel had in de slotfase pech; de Duitser van Arkéa-Samsic reed lek in de laatste tien kilometer en moest zich daarop terugvechten naar het peloton. Dat lukte, maar voor de ritwinst kwam hij tekort. In de daguitslag vinden we hem pas terug op plaats 22. Kristoff is dankzij zijn ritzege tevens de eerste leider in de Tour of Oman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.