Alexander Kristoff volgt zichzelf op in GP Kanton Aargau
foto: ASO
donderdag 13 juni 2019 om 19:07

Alexander Kristoff volgt zichzelf op in GP Kanton Aargau

De 56e editie van de GP Kanton Aargau is gewonnen door Alexander Kristoff. Voor de Noorse sprinter van UAE Emirates is het zijn tweede zege op rij in Zwitserland. Hij bleek na bijna 186 kilometer de snelste renner in Leuggern, voor Andrea Pasqualon en Reinardt Janse van Rensburg.

Zwitserland fietsland! Afgelopen zondag wist Diego Ulissi nog de GP Lugano te winnen, terwijl aankomende zaterdag de 83e editie van de Ronde van Zwitserland begint. Maar eerst moest nog de GP Kanton Aargau worden verreden, een eendagswedstrijd in de gemeente Leuggern.

De 130 aanwezige renners moesten acht lokale rondes afwerken, met als scherprechter de beklimming van Schlatt (1,8 km aan 5,2%). Titelverdediger Alexander Kristoff hoopte zichzelf op te volgen, maar de Noorse sprinter kon concurrentie verwachten van snelle mannen als Andrea Pasqualon, Andrea Vendrame en Marco Canola.

Kristoff maakt het waar 
De mannen van topfavoriet Kristoff reden lange tijd achter drie koplopers aan, maar in de finale kwam alles weer bij elkaar. Een sprint moest dan ook de beslissing brengen, en het was de sterke Noor die zijn favorietenstatus wist waar te maken. Het is voor de 31-jarige Kristoff alweer zijn vijfde zege van het seizoen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.