Alexander Kristoff wint GP Kanton Aargau 2015
foto: Sirotti
donderdag 11 juni 2015 om 19:05

Alexander Kristoff wint GP Kanton Aargau 2015

De Noor Alexander Kristoff blijft de zeges aan elkaar rijgen. De renner van Katusha verschalkte ook tijdens de GP Kanton Aargau het complete peloton. In de massasprint was Kristoff duidelijk sneller dan thuisrijder Michael Albasini, die tweede werd. Niccolo Bonifazzio (Lampre Merida) eindigde als derde.  

De wedstrijd bestond uit 15 plaatselijke omlopen rondom Gippingen. Uiteraard vormde zich gedurende de wedstrijd een kopgroep. Rick Zabel hield van de vier vluchters het langste stand, maar de BMC-coureur moest uiteindelijk ook capituleren voor het peloton. Katusha stuurde aan op een massasprint om, hun man in vorm, Alexander Kristoff in stelling te brengen. De krachtpatser uit Noorwegen maakte zijn status wederom waar en tekende voor alweer zijn zeventiende seizoenszege.

Uitslag GP Kanton Aargau 2015 (1.HC) 181,5 km:
1. flag-no Alexander Kristoff (Katusha) in 4u28m4s
2. flag-ch Michael Albasini (Orica-GreenEDGE) z.t.
3. flag-it Niccolo Bonifazzio (Lampre Merida) z.t.
4. flag-it Davide Appollonio (Androni Giocattoli – Sidermec) z.t
5. flag-it Kristian Sbaragli  (MTN-Qhubeka) op 1s
6. flag-it Giacomo Nizzolo (Trek Factory Racing) z.t.
7. flag-de Fabian Wegmann (Cult Energy) z.t.
8. flag-it Enrico Gasparotto (Wanty – Groupe Gobert) z.t.
9. flag-au Heinrich Haussler (IAM) z.t.
10. flag-ch Danilo Wyss (BMC) z.t.
Volledige uitslag

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
11 juni 2015 19:13
Kristoff draait een goed seizoen, alleen Milaan Sanremo was dit seizoen slechter qua uitslag.
11 juni 2015 19:17
In deze vorm pakt Kristoff gemakkelijk het groen
11 juni 2015 19:46
Ongelooflijk sterk al dit hele seizoen, dit zal hij inderdaad wel kunnen doortrekken naar de Tour. Al denk ik dat hij in de echt vlakke sprints tekort komt tegenover Cavendish, Greipel en misschien ook wel Bouhanni. Maar groen is wel een grote optie voor hem.

Albasini kan je ook wel opschrijven voor de Ronde van Zwitserland, die gaat minimaal een etappe winnen. Maar dan moet hij wel Kristoff lossen natuurlijk, het zal moeilijker zijn dan in Romandië.
11 juni 2015 19:51
@Cavendish
Ten opzichte van Greipel niet meer. Ten opzichte van Cav nog wel. En Bouhanni zal het moeilijk krijgen zonder fatsoenlijke trein.
11 juni 2015 20:09
Wat een waanzinnig seizoen is die kerel aan het rijden zeg. Dit is inderdaad de opvolger van Tom Boonen (jaren 2004-2005-2006) zoals ze wel eens zeggen.
Over de Tour: Cavendish nog steeds de rapste in een vlakke sprint, Kristoff is volgens mij sneller (en krachtiger) dan Greipel en Bouhanni. Greipel is niet meer de absolute topsprinter die hij ooit geweest is. Zal trouwens ook nooit het palmares van Cavendish bij elkaar fietsen. En Kittel, tjah, die schat ik normaal nog hoger in dan Cavendish als het op een vlakke sprint aankomt, maar dit jaar ligt dat toch even anders...
11 juni 2015 20:15
Blijkbaar onenigheid over wie derde werd: Appollonio of Bonifazio...
11 juni 2015 20:16
Ik deel jullie mening dat Greipel aan het verminderen is, maar ik denk meer dat hij in een echte vlakke sprint op een veel betere lead-out kan rekenen bij Lotto-Soudal. Dat is dan ook de enige manier waarop hij nog kan winnen, want hij heeft wel moeite om zich te plaatsen zonder sprint. Kristoff is wat mij betreft ook een snellere sprinter, had het beter moeten verwoorden.
11 juni 2015 20:17
Fantastisch seizoen van een fantastisch renner...
Voor de tour zal idd enkel cav sneller zijn, al is dat moeilijk inschatten want nog niet veel samen gesprint dit jaar. Enkel in kuurne denk ik, en daar had kristoff de omloop in de benen...
11 juni 2015 20:20
@quintenri
tja, ligt zeker anders dit jaar... maar verder hoeft niemand meer iets "in te schatten", we wisten gewoon dat Kittel de absolute koning is en dat er dan er een paar lichtjaren niets meer komt... zodra hij weer enigszins op de been is zal dat weer zo zijn.
11 juni 2015 20:42
@Purito
Wijze woorden. Het gaat inderdaad ook om de combinatie van ploegenspel en eindschot van de sprinter.
11 juni 2015 21:01
Voor Kristoff zullen er nog twee doelen zijn: groen en WK, in deze vorm zie ik hem beide ook nog wel winnen ook.
Als niets gebeurd kunnen ze voor Kristoff alvast de groene trui gaan reserveren, ik zie niemand die hem in de tour van het groen kan houden. Zeker nu Sagan geen 'eigen' knechten mee krijgt in de tour en alles op Contador wordt gezet, die zullen dus niet op kop gaan rijden in de Sagan etappes. Misschien dat Degenkolb (zonder Kittel in de tour) nog het dichtste bij Kristoff kan komen voor groen.
11 juni 2015 22:00
@koos
neem aan dat die echt wel de laatste kilometers voor Sagan op kop willen rijden als er in kleiner peloton gefished wordt.
11 juni 2015 22:07
En in veel etappes zullen de belangen van contador en sagan toch niet verschillen. Zie daar niet zo'n probleem in. Wel denk ik dat Sagan niet in de buurt gaat komen van deze Noor.
11 juni 2015 22:34
Cavendish is natuurlijk sneller als het op een vlakke sprint aankomt. Alleen zijn die er niet zoveel deze tour. Ik hoop dat Kittel thuisblijft (niet dat ik hem haat ofzo) en ze bij Giant alles op Degenkolb zetten en dat ze bij Saxo ook wat gaan rijden voor Sagan anders wordt de strijd om het groen deze tour weer zo saai.
11 juni 2015 22:54
Wat een renner die Kristoff. Petje af.
12 juni 2015 08:26
In de Tour verwacht ik een strijd tussen Kristoff, Mattews en Sagan voor de groene trui. Kristoff is zeker goed bezig dit seizoen, alweer z'n 17e overwinning.
12 juni 2015 09:15
Volgens mij komt Matthews er niet aan te pas voor groen. Duelletje Sagan - Kristoff. Matthews heeft in het verleden toch al laten blijken in vlakke sprints niets voor te stellen.. Dat was zo in de Giro, en ook in de Tour, met een sterker deelnemersveld, zal het niet anders zijn. Hij kan zeker een etappe winnen, maar groen lijkt me te moeilijk..

Om te reageren moet je ingelogd zijn.