Alexander Salby tekent contract bij Bingoal Pauwels Sauces WB
foto: Cor Vos
vrijdag 26 augustus 2022 om 08:43

Alexander Salby tekent contract bij Bingoal Pauwels Sauces WB

De Deen Alexander Salby rijdt de komende twee seizoenen bij de Belgische ploeg Bingoal Pauwels Sauces WB. Dat maakte de ploeg zelf bekend via hun website. Salby komt op dit moment uit voor de continentale formatie Riwal Cycling Team.

Salby is vooral bij de ploeg gehaald vanwege zijn sprintkwaliteiten. Zo werd hij in de ZLM Tour eerder dit jaar tweede, derde en vijfde in etappes die eindigden in een massasprint, waar hij namen als Olav Kooij en Jakub Mareczko voor zich moest dulden. Ook werd hij al eens vierde op het Deens kampioenschap voor beloften in 2020 en derde in de beloftenkoers Youngster Coast Challenge in 2019.

Zelf kijkt de 23-jarige renner met vertrouwen uit naar de komende twee jaar. “Dit jaar kreeg ik de kans om mijn sprintkwaliteiten te tonen op internationaal niveau in de ZLM Tour. Ik heb daardoor veel vertouwen opgedaan en ik wil me graag verder ontwikkelen bij Bingoal Pauwels Sauces WB. Ik wil volgend jaar een rol van betekenis spelen in de klassiekers en eendagskoersen. Ook heb ik laten zien dat ik in rittenkoersen voor de overwinning kan sprinten tegen de wereldtop.”

Manager Christophe Brandt is ook blij met de komst van Salby. “We zijn blij om hem te verwelkomen in de selectie. Hij heeft laten zien dat hij kan meesprinten voor de overwinning op hoog niveau. Binnen onze structuur krijgt hij de kans om zich verder te ontwikkelen. In 2023 wordt hij voor ons een belangrijke renner in de sprint.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.