Aleksandr Vlasov voor drie jaar naar BORA-hansgrohe
foto: Cor Vos
maandag 9 augustus 2021 om 11:10

Aleksandr Vlasov voor drie jaar naar BORA-hansgrohe

Het was al even bekend dat Aleksandr Vlasov aan het eind van het jaar Astana-Premier Tech voor BORA-hansgrohe verruilt, maar de Duitse ploeg heeft zijn komst nu ook officieel bekendgemaakt. De Russische klimmer tekende een contract voor drie seizoenen, tot eind 2024.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Volgens ploegmanager Ralph Denk is Vlasov een van de grootste talenten in het rondewerk. “We zijn heel blij dat hij besloot om naar ons te komen, want ook andere ploegen hadden interesse. We willen zeker met hem inzetten op de grote ronden. Op termijn is de Tour de France het doel. Hij moet echter nog leren en zich verder ontwikkelen, wat mogelijk makkelijker is in de Giro of de Vuelta.

We zijn nu heel breed gepositioneerd wat betreft klassementsrenners, maar dat was ook ons doel. Elke renner krijgt zijn kansen. Ik heb er vertrouwen in dat we een geweldige ploeg gaan vormen, die tactische mogelijkheden biedt en ons in een positie brengt om er te staan”, zegt Denk.

‘Ooit een van de grote ronden winnen’
Vlasov kijkt uit naar zijn komende jaren bij BORA-hansgrohe. Tegelijkertijd wil hij Astana-Premier Tech bedanken voor hun gezamenlijke tijd. “Het waren behoorlijk succesvolle seizoenen en mijn eerste stappen in het professionele wielrennen. Maar nu is het tijd voor iets nieuws. Mijn focus ligt zeker op de grote ronden. Ook bij BORA-hansgrohe wil ik hard blijven werken om mijzelf verder te ontwikkelen, want op een dag hoop ik een van de drie grote ronden te winnen.

Ik denk echter dat ik ook kansen heb in de lastige eendagskoersen. Ik was al derde in de Ronde van Lombardije en een overwinning in een Monument zou ook heel mooi zijn. Dat is misschien ook mogelijk. De ploeg en ik hebben dezelfde doelen voor ogen en we zijn ook het pad aan het uitstippelen om daar te komen. Nu moeten we gewoon samen deze weg volgen”, aldus Vlasov.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.