Alexandre Geniez slaat toe in Tour de l’Ain
foto: Vincent Curutchet
zaterdag 25 mei 2019 om 18:03

Alexandre Geniez slaat toe in Tour de l’Ain

Alexandre Geniez heeft zijn slag geslagen in de Tour de l’Ain. De Fransman van AG2R La Mondiale bleek bovenop de Col de la Faucille de betere te zijn van Thibaut Pinot en Matthias Frank. De jonge Stefan Bissegger bleek niet opgewassen te zijn tegen het klimgeweld: hij moest zijn leiderstrui afstaan aan Geniez.

In de Tour de l’Ain was het zaterdag klimmen geblazen! Op de flanken van de Col de la Faucille stonden de jonge schouders van leider Bissegger flink onder druk. De nodige ProContinental- en WorldTour-teams aasden namelijk op zijn leiderstrui.

WorldTour-renners onderscheiden zich in de kopgroep

Alexis Gougeard, Nils Politt, Angelo Tulik, Tim Naberman, Stepan Kuriyanov en Claudio Imhof vonden elkaar in de beginfase van de wedstrijd. De zes coureurs reden een voorsprong van twee minuten op het peloton bij elkaar, maar al snel bleek dat in deze kopgroep twee coureurs beter waren dan de rest. Gougeard en Politt losten de overige vier coureurs en vervolgden tezamen hun weg.

Halverwege koers zagen de Fransman en Duitser zichzelf opgejaagd worden door Geoffrey Bouchard, Aurélien Paret-Peintre, Victor Lafay en Julien El Fares, die op een klim in de tegenaanval waren gegaan. Met nog 50 kilometer te gaan sloten zij aan bij het leidende duo.

Pinot maakt de koers hard
Thibaut Pinot vond het op dat moment wel welletjes. De Fransman demarreerde uit het peloton en reed het gat van veertig seconden met de kopgroep in no time in dicht. Ook Rein Taaramae, Elie Gesbert en Matthias Frank maakten de oversteek. Bissegger was op dat moment in geen velden of wegen meer te bekennen.

Geniez slaat dubbelslag
Elf man waren op dit moment aan het front te vinden, maar in de aanloop naar de slotklim wist nog een aantal coureurs de aansluiting te maken vooraan, waaronder Geniez. Op de slotklim regende het demarrages, maar alleen Geniez, Pinot, Frank en Artem Nych wisten een definitief gat te slaan: zij mochten met elkaar om de zege strijden. Uiteindelijk trok Geniez van hen in een sprint met vier aan het langste end.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.