Alexey Lutsenko bleef hoop houden op ritzege ondanks twee valpartijen
zaterdag 16 maart 2019 om 19:26

Alexey Lutsenko bleef hoop houden op ritzege ondanks twee valpartijen

Alexey Lutsenko begon met nog 37 kilometer te rijden aan een lange solo, kwam twee keer ten val, werd teruggepakt door de achtervolgers en trok vervolgens alsnog de ritzege naar zich toe. “Ik bleef in mijn hoofd geloven in de ritzege nadat ik in de slotkilometer werd bijgehaald door drie renners”, vertelt de winnaar.

“Het was een gekke wedstrijd vandaag”, legt Lutsenko uit in een persbericht van Astana. “Ik voelde me heel goed, dus besloot ik aan te vallen, ook al was de finish nog heel ver. Jakob Fuglsang heeft geweldig werk verricht door de achtervolging te verstoren. Ik besloot daarna om de tijdritmodus aan te zetten, maar ik miste even later een bocht waardoor ik ten val kwam. Het enige waar ik toen aan kon denken was doorgaan. De tweede valpartij was dan weer iets harder.”

“Toen ik over de finish kwam, was ik heel blij, maar had ik ook veel pijn. Ik ben trots om opnieuw voor het team te winnen. Ik geloof echt dat we dit bereikt hebben door met zijn allen keihard te werken op de verschillende trainingskampen die we hebben afgewerkt”, eindigt de Astana-coureur.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.