Dubbelslag voor Alexey Lutsenko in koninginnenrit Tour of Turkey
foto: Sirotti
vrijdag 12 oktober 2018 om 15:33

Dubbelslag voor Alexey Lutsenko in koninginnenrit Tour of Turkey

Alexey Lutsenko heeft de vierde etappe van de Tour of Turkey gewonnen. Op de lastige aankomst in Selçuk was de Kazachse kampioen titelverdediger Diego Ulissi en Eduard Prades te snel af in een spannende sprint. Lutsenko nam tevens de leiderstrui over van Sam Bennett, die het in de slotfase moest laten lopen.

In het toeristische Marmaris ging vanmorgen de vierde etappe van de Presidential Cycling Tour of Turkey van start. Sam Bennett stond met de turquoise leiderstrui om de schouders aan het vertrek, maar de verwachting was dat het klassement flink werd opgeschud in deze etappe naar Selçuk – ook wel de koninginnenrit genoemd. Na dertig kilometer doemde de eerste grote berg op en daar kwam Grega Bole als eerste boven. De Sloveen was één van de renners in de kopgroep.

UAE Emirates bepaalt het tempo
De ontsnapping bestond uit acht renners, met daarbij ook de Belgen Iljo Keisse en Preben Van Hecke. De vluchters reden lange tijd voorop, maar het peloton hield ze binnen schootsafstand. Onder meer UAE Emirates van titelverdediger Diego Ulissi bepaalde het tempo in het pak. In de slotfase van deze etappe, waarin de renners nog twee beklimmingen wachtte in de laatste twintig kilometer, legde de Italiaan vorig jaar de basis voor zijn eindzege.

Bole kwam op de eerste van deze twee beklimmingen opnieuw als eerste boven, waarmee hij goede zaken deed voor het bergklassement. De Sloveen en Diego Rubio bleven als laatste over van de vroege vlucht, maar de verschillen waren niet groot meer. Op zes kilometer van de meet werden ook zij ingerekend. Terwijl de laatste vluchters werden ingerekend, liet klassementsleider Sam Bennett het lopen achter in het peloton.

Strijd op de slotklim
De strijd moest dus losbarsten op de laatste klim (6 km aan 7%), waarop de finish lag. De groep dunde er snel uit, omdat het tempo hoog werd gehouden. Meerdere renners probeerden weg te geraken, maar toch bleven de favorieten lang samen. Een flinke groep begon dan aan de laatste kilometer. Matteo Fabbro was de eerste die wat probeerde en ook Nicolas Roche testte de concurrentie. Alles bleef echter samen, waardoor een sprint de winnaar moest aanwijzen.

Diego Ulissi probeerde het van ver, maar Alexey Lutsenko wachtte in het wiel geduldig zijn kans af. Pas in de laatste meters van deze koninginnenrit kwam hij langszij om dan de ritzege te pakken. Ook is hij de nieuwe eigenaar van de turquoise leiderstrui. In het klassement staat Ulissi op vier seconden op de tweede plaats, Eduard Prades is op zes tellen derde. De Presidential Cycling Tour of Turkey duurt nog tot zondag.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
12 oktober 2018 15:39
Hele mooie power sprint van Lutsenko!
12 oktober 2018 15:42
Tennissen, heel straf 15e. Ben benieuwd wat hij kan brengen voor Jumbo.
  12 oktober 2018 17:26
  Niet alleen een sport, ook een goeie wielrenner, freire
12 oktober 2018 15:44
Bennet in geen velden of wegen te zien, ondanks zijn ambitie. Terwijl Haas, Teunissen en zelfs Arndt redelijk dicht bij zitten.
12 oktober 2018 15:45
Bennett zijn klassementsambities kunnen de prullenbak in. Viel ook wel te verwachten.
12 oktober 2018 16:36
Roche goede klassering en nog voor talent frankiny. Is frankiny overschat of roche onderschat?
  12 oktober 2018 16:37
  Frankiny moest de gaten dichten op de klim en dus werken voor Roche. Zoals het BMC betaamd krijg je uiteraard pas je kans als je 30+ bent.
  12 oktober 2018 16:47
  Ik vind Roche sinds zijn transfer naar Sunweb bekend is gemaakt wel nadrukkelijker aanwezig dan pakweg de afgelopen anderhalf jaar, maar dat zal ongetwijfeld ook te maken hebben met het feit dat ik nu meer op hem let.
  12 oktober 2018 17:02
  Roche rijdt niet beter/slechter dan anders. Power lijkt wel weer op de weg terug, daar lijkt Sunweb een goede transfer te hebben gemaakt.
  12 oktober 2018 17:26
  @tendam

  Ik vind Roche wel een verbetering t.o.v. Ten Dam, maar of Power beter is dan Geschke moet ik nog maar zien. Met Hirschi hebben ze er een mooie talentvolle renner bij, maar daarentegen zijn ze wel Teunissen kwijt. Ik weet dat ik appels met peren vergelijk, maar of Sunweb er nou echt zo op vooruit is gegaan betwijfel ik, i.t.t. Jumbo.
  12 oktober 2018 17:28
  Qua transfers zou ik zeggen dat ze er lichtjes op vooruit zijn gegaan. Vooral omdat Ten Dam en ook Geschke niet beter meer zullen worden maar Power denk ik wel.

  Voor Sunweb zit de winst hem in Hirschi, en in het extra jaar ervaring van Hamilton, Storer en Hindley. Die zullen ook steeds belangrijker kunnen worden voor de ploeg.
  12 oktober 2018 18:05
  @KimJungPoels

  Wat betreft Geschke weet ik dat nog niet zo zeker. Ik vond zijn tijdritten in de Vuelta behoorlijk overtuigend.
12 oktober 2018 16:38
Bennet op 11.42... Eindwinst is niet onmogelijk LOL
12 oktober 2018 16:58
Fabbro laat zich leuk zien
12 oktober 2018 18:50
Bennett toch maar knap bij de laatste 10 vandaag na zijn dappere uitspraken gisteren hehe.
12 oktober 2018 19:00
Waar blijft de daguitslag met tijdverschillen??
12 oktober 2018 19:02
Ik wil even melden Mike Teunissen is
vandaag 15e geworden.
Dus ik kijk toch verder, dus mijn aanvallers kunnen nu ook.rustig slapen.
Maar ik blijf erbij dat hij het niet gemakkelijk gaat krijgen bij Lotto Jumbo .
  12 oktober 2018 19:23
  Heb je naar de uitslag gekeken of naar de wedstrijd? Dat laatste zeker, en dat verklaard ook gelijk je eerder opmerking. ;)
12 oktober 2018 22:18
Koninginnenrit lol.. was nog net geen massasprint. Geen betere cols te vinden daar?
13 oktober 2018 10:25
Wat een namen!! En dan zo'n voorbeschouwing. Zal wat tegenover hebben gestaan. Wel vooruit laten betalen hoop ik? Gaat nl. ook economisch niet goed daar.
Want verder een uithangbord van foute lui. Zie Oostblok ooit. Die ploegen hebben ook geen enkele moreel besef.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.