Alexey Lutsenko: “Morgen wordt het belangrijk te controleren”
foto: WielerFlits
vrijdag 12 oktober 2018 om 16:06

Alexey Lutsenko: “Morgen wordt het belangrijk te controleren”

Voor Alexey Lutsenko lijkt het seizoen 2018 te eindigen, zoals het acht maanden geleden ook begon. De Kazak won al vroeg dit jaar de Tour of Oman en blonk daarna uit tijdens onder meer de wegwedstrijd op het Kazachs kampioenschap en de Summer Asian Games. Vandaag deed hij uitstekende zaken in de Presidential Cycling Tour of Turkey door de koninginnenrit te winnen.

“Deze overwinning is erg belangrijk voor mij, maar ook voor de ploeg”, zei Lutsenko in aankomstplaats Selçuk in het flashinterview. “Dit is mijn laatste koers van het seizoen voordat ik terug naar huis ga. Nu ben ik erg blij.”

De Kazak is tevreden met zijn seizoen, waarin hij al meerdere mooie wedstrijden kon winnen. “In mijn eerste koers dit seizoen in Oman kon ik al meteen winnen. En nu in mijn laatste koers win ik opnieuw. Dit is mooi voor mij en voor de ploeg. Dit is echt een mooi seizoen.”

Kleine verschillen
Hoewel de enige aankomst bergop reeds achter de rug is, moet hij de laatste twee ritten nog op zijn hoede zijn. De verschillen met Diego Ulissi (+4s) en Eduard Prades (+6s) zijn immers klein. “Vandaag was het een belangrijke dag voor mij en voor de ploeg. Morgen gaan we controleren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.