Alexis Gougeard prolongeert zege in Classic Loire Atlantique
Foto: Sirotti
zaterdag 21 maart 2015 om 16:31

Alexis Gougeard prolongeert zege in Classic Loire Atlantique

Alexis Gougeard heeft net als vorig jaar de Classic Loire Atlantique op zijn naam geschreven. De 22-jarige Fransman van AG2R La Mondiale reed in de finale weg uit een kopgroep. Daarachter completeerden Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) en Anthony Delaplace (Bretagne – Séché Environnement) het podium.

Het duurde lang voordat de vlucht van de dag wegreed. Een hoop groepjes hebben aanvallen geplaatst, maar het peloton gaf ze telkens weinig ruimte. Regen en wind zorgden bovendien voor zware omstandigheden. Na zestig kilometer kwam pas de definitieve kopgroep tot stand. Vijftien renners pakten een voorsprong op de rest.

De namen vooraan waren Alexis Gougeard, Hugo Houle (AG2R La Mondiale), Kévin Reza (FDJ), Romain Feillu, Anthony Delaplace (Bretagne – Séché Environnement), Bryan Nauleau, Angelo Tulik, Thomas Voeckler (Europcar), Marco Marcato (Wanty – Groupe Gobert), Omar Fraile (Caja Rural), Romain Combaud (Armée de Terre), Maxime Renault (Auber 93), Timothy Dupont (Roubaix Lille Métropole), Julien El Farès (Marseille 13 KTM) en Sébastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles).

De voorsprong van de vijftienleiders werd nooit groot. Cofidis en Topsport Vlaanderen-Baloise hadden de slag gemist en dus zorgden zij voor het achtervolgingswerk in het peloton. De achterstand schommelde steeds tussen de dertig en negentig seconden, maar het peloton slaagde er niet om de leiders definitief in te rekenen.

En dus mochten de vijftien leiders om de overwinning strijden. Alexis Gougeard – de winnaar van vorig jaar – plaatste op tien kilometer van het einde als eerste een aanval in de kopgroep. Een paar kilometer later werd hij gegrepen, maar snel daarna deed hij nóg een poging. Dit keer hield hij knap stand.

flag-fr Uitslag Classic Loire Atlantique (1.1)
La Haye-Fouassière – La Haye-Fouassière   (184.8 km)

1. flag-fr Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale) in 4u27m24s
2. flag-it Marco Marcato (Wanty-Groupe Gobert) op 3s
3. flag-fr Anthony Delaplace (Bretagne – Séché Environnement) in z.t.
4. flag-es Omar Fraile (Caja Rural) op 8s
5. flag-fr Julien El Farès (Marseille 13 KTM) op 24s
6. flag-fr Maxime Renault (Auber 93) in z.t.
7. flag-be Timothy Dupont (Roubaix Lille Métropole) in z.t.
8. flag-be Sébastien Delfosse (Wallonie-Bruxelles) in z.t.
9. flag-fr Romain Combaud (Armée de Terre) in z.t.
10. flag-fr Kévin Reza (FDJ) in z.t.
Volledige uitslag

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2015 16:33
Knap van Europcar, met drie man in de kopgroep zitten en dan nog niet winnen........
21 maart 2015 16:38
@r525

Ach, dat komt in de beste families voor zullen we maar zeggen. Soms haal je het zelfs niet met 3 man in de kogroep van 4.
21 maart 2015 16:39
Mooie aanvallende renner, nu een keer beloond.
21 maart 2015 16:46
Marcato natuurlijk 2e.
21 maart 2015 16:54
@verweggistan
Marcato's laatste 2e plaats dateert alweer van mei 2012, Circuit de Lorraine, het jaar waarin hij Parijs-Tours won. De Marcato die altijd dichtbij een zege kwam, maar er meestal naast greep, heb ik een beetje gemist.
21 maart 2015 18:53
Europcar dus met 3 man in een groep van 15 en ze worden 12, 13 en 14.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.