Alfdan De Decker wordt ploegleider bij opleidingsploeg Lotto Dstny
Alfdan De Decker - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 17 november 2023 om 10:07

Alfdan De Decker wordt ploegleider bij opleidingsploeg Lotto Dstny

Alfdan De Decker gaat zijn eerste stappen als ploegleider maken binnen de structuur van Lotto Dstny. De 27-jarige oud-renner van Circus-Wanty Gobert zal dat doen namens het Development Team, waar zijn dit jaar overleden broer Tijl De Decker de laatste jaren koerste.

De Decker reed in 2021 nog bij het continentale team van Tarteletto-Isorex, maar koerste de afgelopen twee jaar alleen nog op nationaal niveau bij Antwerp Cycling Team Kontich. Komend jaar zal de voormalig sprinter, in 2018 nog tweede in de Schaal Sels, dus in de ploegleiderswagen plaatsnemen.

Lotto Dstny Development Team heeft de selectie voor 2024 overigens rond met de komst van Daniil Yakovlev. De 18-jarige renner uit Oekraïne is woonachtig in België en won dit jaar onder meer de Mémorial Antoine Demoitié. Ook werd hij in zijn leeftijdscategorie wereldkampioen omnium op de baan.

Yakovlev wordt er ploeggenoot van onder meer Axel De Lie, Joshua Giddings, Robin Orins en Lorenz Van De Wynkele, die in 2023 ook al voor het U23-team uitkwamen.

“We hebben jarenlang ingezet op instroom van jong talent”, aldus manager Kurt Van de Wouwer. “Met twaalf renners die overkomen van de junioren hebben we voor 2024 volledig die kaart getrokken. De jonge renners komen over van een zeer talentvolle lichting, met Jarno Widar, Steffen De Schuyteneer en Matys Grisel om maar enkele namen op te noemen. We zijn klaar om hen te helpen een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.