Algemeen directeur Justin Goetzee alweer weg bij Jumbo-Visma
foto: Cor Vos
vrijdag 4 oktober 2019 om 15:50

Algemeen directeur Justin Goetzee alweer weg bij Jumbo-Visma

Justin Goetzee is niet langer algemeen directeur van schaats- en wielerploeg Jumbo-Visma. Na acht maanden legde hij zijn functie neer door een verschil van inzicht. Richard Plugge, directeur van de wielerploeg van Jumbo-Visma, neemt zijn functie over.

Begin februari werd Justin Goetzee toegevoegd aan het management van de ploeg, waarvan ook Richard Plugge en Jac Orie al deel uitmaakten. Hij kwam over van voetbalclub NAC Breda, waar hij algemeen directeur was. Bij Jumbo-Visma ging hij zich bezighouden met algemene zaken, commercie en communicatie. “Graag wil ik een grote bijdrage leveren aan de teams door ze op operationeel en commercieel gebied te ontzorgen”, liet hij weten bij zijn aanstelling.

‘Niet iedereen had hetzelfde beeld’
Acht maanden later maakte de ploeg het vertrek van Goetzee bekend. Een verschil van inzicht over de toekomstige organisatie ligt daaraan ten grondslag. “In de vele intensieve gesprekken voorafgaand aan mijn aantreden hadden we gezamenlijk een toekomstvisie vastgesteld. Maar gaandeweg het traject werd mij steeds duidelijker dat niet iedereen hetzelfde beeld had bij de implementatie van deze visie”, reageerde Goetzee.

“Daaruit heb ik geconcludeerd dat het beter is om afscheid te nemen. Uiteraard vind ik dit erg jammer, maar in zo’n situatie moet je vooral eerlijk zijn naar jezelf en de rest van de organisatie”, zei hij nog. Richard Plugge, directeur van de wielerploeg, neemt de functie van Goetzee over. Plugge is al directeur van de wielerploeg. De directie van de overkoepelende BV bestaat verder uit Jac Orie (sportief directeur ICE) en Merijn Zeeman (sportief directeur ROAD). In sportief opzicht verandert er niets in de twee sportploegen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.