Alice Maria Arzuffi de beste in de modder van Gavere, Cant derde
foto: Photopress.be
zondag 11 november 2018 om 14:27

Alice Maria Arzuffi de beste in de modder van Gavere, Cant derde

Alice Maria Arzuffi heeft met overmacht de Superprestige-veldrit in Asper-Gavere gewonnen. De Italiaanse van Steylaerts-777 maakte halverwege de moddercross het verschil met de concurrenten. Nikki Brammeier beloonde een ijzersterke opbouw met een tweede plaats. De derde plek ging naar Sanne Cant.

In het veldrijden heb je enkele klassiekers. De Koppenbergcross bijvoorbeeld, maar wat dan te denken van de Superprestige-cross van Gavere?  Het zware klimparcours rond het kasteel Renier was dit jaar nog wat zwaarder door de regenval. Het gevolg voor de rensters? Ouderwets stoempen!

Cant in de achtervolging
De kopstart was voor Annemarie Worst, die zaterdag nog de Jaarmarktcross in Niel aan zich voorbij liet gaan. De Nederlandse voelde zich duidelijk in haar sas op het zware parcours, want ze had na één ronde al een mooie voorsprong op haar concurrenten. Wereldkampioene Sanne Cant, Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado mochten nog hopen op de aansluiting, maar de overige dames keken al tegen een fikse achterstand aan.

Materiaalproblemen Cant
Worst leek ribbedebie, maar dat was buiten Cant gerekend. De Belgische wist halverwege de tweede ronde aan te sluiten. Niet veel later deed Arzuffi hetzelfde, waardoor we met drie koplopers de derde ronde ingingen. Op de modderige heuvels bleken Arzuffi en Cant over de beste benen te beschikken, maar telkens keerde Worst terug in het zog. Schakelproblemen bij de wereldkampioene zorgden voor nieuwe verschillen aan kop.

Cant (rechts) wint de sprint van Worst (links) – foto: Photopress.be

Italiaanse rondt het af, Cant wint sprint om plek drie
Arzuffi was de eenzame koploper. Achter haar was de strijd om de overige podiumplaatsen spannend tussen Cant, Worst en Nikki Brammeier, die zich in het tweede deel goed naar voren gewerkt had. In de voorlaatste ronde maakte de Britse het verschil op een van de modderklimmen, waarmee zij de tweede plaats opeiste. De sprint om de derde plaats werd gewonnen door wereldkampioene Cant.

Superprestige 2018-2019
Uitslag manche 4, vrouwen: flag-be Asper-Gavere (C1)
1. flag-it Alice Maria Arzuffi (Steylaerts-777) in 45m25s
2. flag-gb Nikki Brammeier (Mudiiita) op 17s
3. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank) op 38s
4. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 38s
5. flag-gb Helen Wyman (Xypex-Verge Sport) 42s
6. flag-it Eva Lechner (Creafin-Tüvsüd)
7. flag-nl Ceylin Del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
8. flag-nl Lucinda Brand (Sunweb)
9. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex)
10. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.