Alice Maria Arzuffi triomfeert in Boomse modderpoel

zaterdag 19 oktober 2019 om 14:27
Alice Maria Arzuffi triomfeert in Boomse modderpoel

Foto: Cor Vos

Alice Maria Arzuffi heeft in de Superprestigecross van Boom een klinkende overwinning geboekt. De Italiaanse van 777 sloop pas in de laatste ronde weg uit een groepje van zes. Haar landgenote Eva Lechner strandde op de dichtste ereplaats, voor wereldkampioene Sanne Cant.

Domein De Schorre in Boom, waar jaarlijks ook dancefestival Tomorrowland wordt georganiseerd, was vanmiddag omgetoverd tot een ware modderpoel. Een totaal ander terrein dan het zand van vorige week in Gieten dus, maar toch zagen we grotendeels dezelfde pionnen vooraan postvatten. Zo was de derde van vorige week, Yara Kastelijn, enorm bedrijvig. Alleen Sanne Cant, Annemarie Worst, Ceylin Alvarado en Alice Maria Arzuffi volgden gezwind. Eva Lechner leek toen al uitgeschakeld door een val.

Niemand leek er echt bovenuit te steken, tot Alvarado na twintig minuten wedstrijd. Bij de concurrentie kraakte het meteen in alle voegen, wat Alvarado meteen een mooie kloof opleverde. Maar die kloof uitbouwen tot een noemenswaardig verschil, zoals vorige week in Gieten, lukte Alvarado echter niet. We gingen dus met een vijftal de finale in.

In de voorlaatste ronde pakte Kastelijn uit met een tactische meesterzet. Terwijl haar concurrentes wisselden van fiets in de materiaalpost, ging zij vol door. Dat leverde haar in één klap een kloof van een vijftal seconden op. Na Alvarado in Gieten, leken we dus weer een jonge Nederlandse op het hoogste schavot te krijgen. Maar dan verloor Kastelijn plots de controle over haar fiets in een gladde afdaling. De Nederlandse ging tegen de vlakte en was ook haar kloof volledig kwijt.

Een wissel van de wacht dan maar, bij de 777-ploeg van Bart Wellens. Arzuffi nam gezwind over vlak na het ingaan van de laatste ronde en dankzij een schuiver en bijhorende val van Alvarado kreeg Arzuffi ook enkele meters cadeau. De rest had geen antwoord meer in huis, op een indrukwekkende Eva Lechner na. Lechner kwam uit de achtergrond plots volledig naar voren, net als vorige week in Gieten trouwens, maar moest zich tevredenstellen met plek twee.

Superprestige veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 2: Boom

1. flag-it Alice Maria Arzuffi (777)
2. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
3. flag-be Sanne Cant (IKO-Crelan)
4. flag-nl Annemarie Worst (777)
5. flag-nl Yara Kastelijn (777)
6. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
7. flag-be Kim Van de Steene (Tarteletto-Isorex)
8. flag-nl Inge van der Heijden (CCC)
9. flag-nl Maud Kaptheijns (Pauwels Sauzen-Bingoal)
10. flag-be Ellen Van Loy (Telenet-Baloise Lions)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone