Alicia Franck na zege in Ardooie: “Ben blij dat ik het ook op dit parcours kan”
foto: Cor Vos
donderdag 21 oktober 2021 om 16:05

Alicia Franck na zege in Ardooie: “Ben blij dat ik het ook op dit parcours kan”

Interview Alicia Franck begon vandaag als favoriete aan de Kermiscross van Ardooie en stelde onderweg zeker niet teleur. De veldrijdster van Proximus-Alphamotorhomes-Dotcini bleek in de modder van Ardooie veel te sterk voor de concurrentie. “Ik wist dat ik kon meedoen voor de prijzen, maar het afmaken is nog iets anders. Ik ben hier heel erg blij mee”, vertelde ze na afloop aan WielerFlits.

De 27-jarige Franck moet het normaal hebben van de wat snellere omlopen, maar vandaag liet ze in Ardooie zien dat ze ook goed door de modder kan klieven. “Ik kom net van Amerika. In Fayetteville kregen we een zware cross voorgeschoteld, in Iowa en Waterloo was het wat sneller en dat lag me beter. Ik ben daarom blij dat ik er ook goed uitkom op dit parcours”, doelt ze op de modderige omloop in Ardooie.

Franck werd op voorhand aangeduid als de grote favoriete voor de overwinning en ze kwam ook goed uit de startblokken. In de openingsronde was de Britse Amira Mellor nog in staat om te volgen, maar Franck besloot vervolgens nog een tandje bij te schakelen en reed onbedreigd naar haar eerste zege van het nog prille veldritseizoen.

“Ik hoop dit jaar nog wat dichter bij de top te komen”
“Ik heb het idee dat ik beter ben dan vorig jaar. Ook mijn trainer denkt dat er nog rek opzit”, aldus Franck. “Ik hoop dit jaar nog wat dichter bij de top te komen. In de Wereldbeker heb ik wel getoond dat ik, als alles meezit, wel top-15 kan rijden. Ik hoop dat ik mezelf kan blijven verbeteren. We willen graag toewerken naar de latere maanden van het veldritseizoen.”

In Ardooie was het nog eens ouderwets modderlopen – foto: Cor Vos

In twee van de drie Amerikaanse Wereldbekers finishte Franck voor Sanne Cant, nog altijd de referentie binnen het Belgische vrouwenveldrijden. Is dit een teken met oog op het komende BK veldrijden in Middelkerke? “Het is nog te vroeg op het seizoen om te zeggen of ik de trui kan veroveren. Je denkt er uiteraard wel over na, maar je hebt met Sanne nog wel iemand die qua niveau en pieken nog boven mij staat.”

Geen Ruddervoorde, wel Zonhoven
“Ik verwacht tegen december en januari ook nog een sterke Lotte Kopecky in het veld”, aldus Franck. “Ik ben uiteraard wel bezig met het BK, maar het is nu vooral belangrijk om mijn niveau vast te houden en zelf te groeien. Een kampioenschap is iets om later in het seizoen echt mee bezig te zijn.” De eerstvolgende afspraak voor Franck is komende zondag, als de Wereldbeker van Zonhoven op het programma.

Franck heeft besloten om de Superprestigecross van Ruddervoorde van aanstaande zaterdag te laten schieten. “Met de Amerikaanse wereldbekercrossen en Ardooie is het al lastig genoeg geweest. Het seizoen is nog lang en we willen nu niet te veel doen. Ik zal me dit seizoen vooral focussen op de Wereldbeker.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.