Alicia Franck toch van start in Parkcross Maldegem
foto: Cor Vos
dinsdag 7 februari 2023 om 09:44

Alicia Franck toch van start in Parkcross Maldegem

Zoek niet naar Alicia Franck in de Parkcross Maldegem. De veldrijdster van De Ceuster-Bonache heeft op het WK in Hoogerheide een oogblessure opgelopen door opspattend modder. Daarom zal ze woensdag niet aan de start verschijnen.

Franck eindigde afgelopen zondag als veertiende op het WK. Ze was daarmee de tweede Belgische, achter Marion Norbert-Riberolle. “Afgezien, gestreden en een 14e plek behaald”, schrijft Franck op Instagram. “Nu een paar dagen zonder fiets door een blessure aan het oog door modder die erin vloog.”

Bij de vrouwen zullen onder meer Denise Betsema en de eerdergenoemde Norbert-Riberolle wel meedoen aan de Parkcross Maldegem. De organisatie van de veldrit kan voor de mannenwedstrijd rekenen op onder andere Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Gerben Kuypers. De Parkcross Maldegem maakt geen onderdeel uit van een klassement.

Update (13.30 uur)

Franck zal woensdag toch aan de start staan van de Parkcross Maldegem, laat De Ceuster-Bonache aan WielerFlits weten. De renster had de voorbije dagen last van haar oog, maar is inmiddels alweer in staat om te fietsen. Ze kan woensdag dus deelnemen aan de cross.
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.