Alicia Franck wil tegenslag achterlaten: “Ontlading is enorm”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 13 januari 2020 om 14:59

Alicia Franck wil tegenslag achterlaten: “Ontlading is enorm”

Alicia Franck was na haar overwinning in Otegem heel blij. Het was voor de Experza-renster pas haar eerste overwinning in België, nadat ze jaren op de sukkel was. “Ik hoop dat de tijd van overwinningen gekomen is en dat de tijd van tegenslag is geweest”, reageert ze in het flashinterview.

“Dit doet heel veel deugd. Ik had het niet verwacht, maar de ontlading is echt enorm”, zegt Franck, die al vroeg in de cross wegreed uit een grote kopgroep. “Het was niet de bedoeling, maar ik trok door en kreeg een gat. Met nog vijf rondes te gaan dacht ik opeens: waar ben ik nu aan begonnen? Maar het gat werd alsmaar groter en ik ben blij dat ik het vol heb kunnen houden.”

Franck had afgelopen weekend meer gehoopt van het BK veldrijden, waar ze zesde werd. Dat ze kort daarna de zege in Otegem pakt, kon ze niet goed geloven. “Elke ronde groeide het geloof, en met nog twee rondes te gaan wist ik dat ik het ook moest afronden”, aldus de 25-jarige renster. “Dit doet deugd. Hard werken en volhouden loont.”


Ellen Van Loy (tweede): “Blij met elke goede uitslag”

Voor Ellen Van Loy was de tweede plaats weggelegd in Otegem. “Daar kan ik zeker mee leven. Het was een vrij gesloten koers. Ik vond niet dat ik al het initiatief moest nemen in de achtervolging. Dat kon ik ook niet, anders was ik wel achter Alicia aan gegaan. Ik ben blij om nog te sprinten naar de tweede plek”, aldus Van Loy.

De renster van Telenet-Baloise weet dat zij elk succes moet vieren. “Het is amper mijn tweede podium van het seizoen. Ik ben blij met elke goede uitslag”, zegt ze. In de sprint om de tweede plek versloeg ze Anna Kay en Christine Majerus. “Een sprint winnen tegen een goede wegrenster is ook leuk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.