Allan Davis, Gazprom-RusVelo, Annika Langvad
foto: Sirotti (archief)
maandag 10 september 2018 om 16:23

Allan Davis, Gazprom-RusVelo, Annika Langvad

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over oud-renner Allan Davis, Gazprom-Rusvelo en de Deense mountainbikester Annika Langvad.

Allan Davis beschikbaar als ploegleider

Oud-wielrenner Allan Davis is op zoek naar werk voor 2019. De Australische sprinter was de laatste jaren ploegleider bij de vrouwen van Wiggle High5, maar die formatie houdt er na dit seizoen mee op. “Helaas ben ik in de positie dat ik moet zoeken naar een nieuwe baan als ploegleider. Als je geïnteresseerd bent in mijn diensten, kan je mij een persoonlijk bericht sturen. Cheers!”, schrijft Davis op zijn Twitter. De winnaar van de Tour Down Under 2009 sloot vijf jaar geleden zijn loopbaan af en is inmiddels 38 jaar oud.


Gazprom-RusVelo blijft fietsen op Colnago

Een ferme handdruk tussen de managers van Gazprom-RusVelo en Colnago. Met een foto van dat moment maakt de Russische formatie een contractverlenging tussen beide partijen bekend. De ProConti-ploeg blijft tot eind 2020 op het Italiaanse fietsenmerk koersen.


Mountainbikester Langvad naar WK op de weg

De Deense bondscoach Catherine Marsal heeft mountainbikester Annika Langvad (34) opgeroepen voor het WK op de weg in Innsbruck. Langvad wist zaterdag nog zilver te pakken op het WK mountainbike. “Het parcours in Innsbruck is erg moeilijk met veel beklimmingen, dus dat terrein past haar goed. Ik denk dat ze een groot verschil kan maken”, zegt de bondscoach tegen DR Sport.

De selectie van de Denen is gebouwd rond Cecilie Uttrup Ludwig. Zij gaat voor een medaille. Met Caroline Bohé staat er een tweede mountainbikester aan het vertrek. Pernille Mathiesen, Amalie Dideriksen (wereldkampioene in Doha 2016) en Emma Norsgaard Jørgensen maken de selectie compleet.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
10 september 2018 16:33
Ik weet niet of dat LibertySeguros shirt gaat helpen. Of juist wel natuurlijk.
    10 september 2018 18:33
    Dacht ik ook. Won hij de tdu trouwens voor het wt werd en het dus tussen hem en greipel ging?
10 september 2018 16:51
Langvad is toch niet uniek hierin, bij de Belgische dames rijdt Githa Michiels ook het WK.
10 september 2018 17:09
Liberty Seguros mikt tegenwoordig een beetje lager met hun nieuwe continentale ploeg. Bij de naam moet ik nog steeds denken aan Heras en Nozal. Weet niet wat ik van de renner moet denken. Of kan Vino dan geen woordje doen bij Riis en Waoo?
10 september 2018 17:47
Ik moet vooral aan Fuentes denken....

Om te reageren moet je ingelogd zijn.