‘Alles of niks’ voor Laurens De Plus in slotrit Dauphiné: “Het is het podium dat telt”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 11:13

‘Alles of niks’ voor Laurens De Plus in slotrit Dauphiné: “Het is het podium dat telt”

Laurens De Plus is bezig aan een sterke Critérium du Dauphiné en begint dan ook als de nummer zeven in de stand aan de slotrit, maar de 28-jarige Belg neemt hier duidelijk geen genoegen mee. “Of we nu vijfde of zevende worden, dat maakt niet uit”, vertelde hij voor de start.

“Hopelijk kan ik nog wat opschuiven”, steekt De Plus zijn ambities niet onder stoelen of banken, in gesprek met Het Nieuwsblad. “Het is alleszins een lastige rit en de benen zijn goed. Misschien dat ik en Carlos (ploeggenoot Carlos Rodriguez, red.) wel iets gaan proberen, want of we nu vijfde of zevende worden maakt niet uit. Het is het podium dat telt. Het wordt alles of niks.”

Aanval op de slotklim
De renner van INEOS Grenadiers broedt dan ook op een plannetje. “De laatste klim (naar Plateau des Glières, red.) is vrij steil, vooral naar het einde toe. Misschien dat we gaan wachten tot BORA-hansgrohe alleen is met Aleksandr Vlasov en dan iets proberen. Maar dat is natuurlijk makkelijk gezegd op voorhand. Het zal vooral zaak zijn om de benen te hebben.”

De Plus hoopt in de finale in een winnende positie te komen. “Toen ik vrijdag op kop reed met Vlasov dacht ik even dat het mijn dag kon worden. Ik baalde toen wel, want op een heel jaar krijg ik niet vaak zulke kansen. Maar wie weet in de Tour, of vandaag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.