Alois Kankovsky klopt Wouter Wippert in middagrit Hongarije

vrijdag 14 juni 2019 om 18:14
Alois Kankovsky klopt Wouter Wippert in middagrit Hongarije

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Alois Kaňkovský heeft de middagrit van de derde etappe van de Ronde van Hongarije naar zijn hand gezet. In Hajdúszoboszló was de ervaren Tsjech de snelste in de verwachte massasprint. Wouter Wippert bleef daarin Manuel Belletti en Trond Trondsen nipt voor om de tweede plaats.

De derde etappe van de Ronde van Hongarije was opgesplitst in twee delen: een ochtendrit over 115,2 kilometer van Kazincbarcika naar Tiszafüred en ’s middags zouden de renners opnieuw opstappen voor een rit over 69,8 kilometer naar Hajdúszoboszló. De ochtendrit werd een prooi voor thuisfavoriet Krisztián Lovassy, die drie medevluchters versloeg.

In de middagrit ging meteen de zweep erover. Het tempo lag hoog en meerdere renners gooiden hun kaarten op tafel om een ontsnapping op touw te zetten. Na twintig kilometer slaagde Ján Andrej Cully erin om weg te komen. De Slowaak pakte maximaal 1:20, maar de sprintersploegen hielden hem binnen schootsafstand. Op achttien kilometer van de meet werd hij weer ingerekend.

Kaňkovský sprint het snelst
Het was uiteindelijk Alois Kaňkovský die met enige overmacht de ritzege naar zich toetrok. Met een fietslengte voorsprong versloeg de voormalige wereldkampioen op het Omnium Wouter Wippert, Manuel Belletti en Trond Trondsen. Krists Neilands kwam niet in de problemen en behield de koppositie in het klassement. De Hongaarse ronde eindigt zondag.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.