Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
maandag 18 juli 2022 om 16:54

Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker

Gepersonaliseerde voedingsschema’s zijn de laatste jaren gemeengoed geworden in de wielersport. Teams gebruiken speciale apps die precies aangeven wat en hoeveel een renner moet eten en drinken voor een optimale prestatie. Bij Alpecin-Deceunick hebben ze in samenwerking met Foodmaker, een producent van verse en gezonde voeding, een nieuwe app gelanceerd die renners moet ontzorgen. “Op alle vlakken moet je proberen een volgende stap te zetten”, zegt teammanager Philip Roodhooft.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Op de derde rustdag van Tour de France geen traditionele persconferentie bij Alpecin-Deceunick. Wel werd een nieuwe app gelanceerd die Foodmaker, dat gezonde maaltijdboxen aanbiedt, in samenwerking met de ploeg ontwikkelde. Het uitgangspunt is dat de renners dankzij de app altijd weten wat ze moeten eten.

“Gepersonaliseerd voedingsadvies voor onze renners past in de verdere ontwikkeling van onze ploeg”, legt Roodhooft uit. “Renners hebben ook een hoofd, niet alleen een lichaam. We staan als ploeg structureel op de zevende plek van de wereld. Daar willen we blijven staan. Daarom moeten we onszelf blijven verbeteren en daarbinnen past het samenwerken met de app van Foodmaker.”

“Alle kennis hebben we gedigitaliseerd in deze app”, zegt Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker. “Wij krijgen alle data uit Strava en TrainingsPeaks binnen en kunnen mede op basis daarvan een gepersonaliseerd voedingsadvies geven. Wij beschikken zelfs over de zweetratio’s. Bij hoge temperaturen krijgt de renner een notifcatie met hoeveel hij extra moet drinken. De app past vervolgens ook aan hoeveel de renner na afloop dient te eten en drinken.”

“De renners hoeven daardoor niet meer na te denken over hun voeding. In de app lezen ze tot op de gram af wat ze kunnen eten. Renners die volledig ontzorgd willen worden, kunnen gebruikmaken van onze maaltijdbox, met groenten van onze eigen biologische boerderij, daardoor weten wij tot in detail wat we aanbieden.”

De bedoeling is dat de applicatie binnenkort ook beschikbaar komt voor de consument. Foodmaker werkt ook samen met schaatser Kjeld Nuis en motorcrosser Liam Everts. Binnenkort hoopt de Vlaamse onderneming ook weer in Nederland te bezorgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.