Alpecin-Deceuninck eist meer dan de helft van prijzengeld op in Parijs-Roubaix
foto: Cor Vos
zondag 9 april 2023 om 20:22

Alpecin-Deceuninck eist meer dan de helft van prijzengeld op in Parijs-Roubaix

Het een-tweetje van Alpecin-Deceuninck in Parijs-Roubaix zal de ploeg financieel geen windeieren leggen. Mede door de zege van Mathieu van der Poel en de tweede plek Jasper Philipsen ontvangt het Belgische team 53.000 euro aan prijzengeld.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Dat is meer dan de helft van het totale aantal prijzengeld. Organisator ASO deelde in totaal 91.000 euro uit en daarvan eist Alpecin-Deceuninck dus ruim 58% op. Ook de elfde plaats van Gianni Vermeersch levert nog wat prijzengeld op voor het WorldTeam.

Jumbo-Visma is de tweede ploeg in de ranking van het prijzengeld, met 16.800 euro vanwege de derde plaats van Wout van Aert en de tiende plek van Christophe Laporte. Mads Pedersens vierde plaats zorgt mede voor een derde plek voor Trek-Segafredo (8.000 euro).

Maar liefst twaalf ploegen bleven met lege handen achter. Bahrain Victorious, Soudal Quick-Step, BORA-hansgrohe, AG2R Citroën, Arkéa-Samsic, Jayco AlUla, Movistar, EF Education-EasyPost, Astana Qazaqstan en ProTeams Q36.5, Bingoal WB en Team Flanders-Baloise hebben welgeteld nul euro prijzengeld verdiend in Roubaix.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.