Alpecin-Deceuninck met Jasper Philipsen én Kaden Groves in Scheldeprijs
foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2024 om 14:42

Alpecin-Deceuninck met Jasper Philipsen én Kaden Groves in Scheldeprijs

Het was al bekend dat Alpecin-Deceuninck met Jasper Philipsen aan de start zal verschijnen van de Scheldeprijs, maar de Belgische formatie rekent woensdag ook op een andere rappe man. Kaden Groves maakt namelijk ook deel uit van de zevenkoppige selectie voor de sprinterskoers.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Jasper Philipsen was eigenlijk niet voorzien voor de Scheldeprijs. De man in vorm koos in eerste instantie voor de combinatie Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, een tweeluik waar zijn geliefde Scheldeprijs geen plaats in had. Maar afgelopen week kwam daar verrassend genoeg verandering in.

De performance staf van Alpecin-Deceuninck besloot het programma van de winnaar van Milaan-San Remo in laatste instantie om te gooien, waardoor de Ronde kwam te vervallen. De ‘Vlam van Ham’ richt zich nu dus toch op de Scheldeprijs. Philipsen heeft zeer goede herinneringen aan de midweekse klassieker: in de edities van 2021 en die van vorig jaar kwam hij namelijk als eerste over de streep.

Maar Philipsen is dus niet de enige rappe man in de selectie van Alpecin-Deceuninck. Kaden Groves zal woensdag ook aan de start verschijnen in Terneuzen. De snelle Australiër sukkelde de voorbije weken met zijn knie, waardoor hij een tijdje uit de roulatie was, maar Groves maakte afgelopen zaterdag alweer zijn rentree in de Volta Limburg Classic.

Jasper Philipsen was vorig jaar – voor een tweede keer – de snelste in Schoten – foto: Cor Vos

Renners in steun
Philipsen en Groves worden woensdag bijgestaan door Robbe Ghys, Senne Leysen, Edward Planckaert, Ramon Sinkeldam en de eveneens niet trage Simon Dehairs. Mathieu van der Poel is er – in tegenstelling tot vorig jaar – niet bij. De wereldkampioen vloog na zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen terug naar Spanje, waar hij zich in alle rust kan en zal voorbereiden op Parijs-Roubaix.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.