Alpecin-Deceuninck met Mathieu van der Poel in Izegem Koerse
foto: Cor Vos
woensdag 7 september 2022 om 12:06

Alpecin-Deceuninck met Mathieu van der Poel in Izegem Koerse

Mathieu van der Poel zal donderdag in actie komen tijdens Izegem Koerse, zo heeft zijn ploeg Alpecin-Deceuninck laten weten via social media. De Nederlander hoopt in de nationale profkermiskoers weer wat extra wedstrijdprikkels op te doen richting het WK in Wollongong, Australië.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel hoopt over iets minder dan drie weken een gooi te doen naar de wereldtitel, maar kent een atypische aanloop richting de mondiale titelstrijd. Voor Van der Poel was het geen optie om via de Canadese klassiekers of de Tour of Britain toe te werken naar het WK, aangezien zijn ploeg er niet aan de start staat. De 27-jarige renner hoopt zich nu via een andere, alternatieve weg klaar te stomen voor de wegkoers in Wollongong.

De coureur van Alpecin-Deceuninck reed na zijn opgave in de Tour de France nog maar twee koersen: de Druivenkoers en de Stadsprijs van Geraardsbergen. Die laatste koers wist hij winnend af te sluiten. In Izegem Koerse, een nationale profkermiskoers in het West-Vlaamse Izegem die sinds 1968 wordt georganiseerd, hoopt hij weer wat extra competitieritme op te doen.

Zijn ploeg rekent donderdag ook op David van der Poel, Dries De Bondt, Simon Dehairs, Ayco Bastiaens, Edward Planckaert, Guillaume Van Keirsbulck, Senne Leysen en Julien Vermote. Vorig jaar ging de zege naar Gerben Thijssen, voor Lionel Taminiaux en de Noor Torstein Traeen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.