Andrey Amador en Michael Gogl stappen ziek uit Tirreno-Adriatico
foto: Cor Vos
dinsdag 7 maart 2023 om 11:25

Andrey Amador en Michael Gogl stappen ziek uit Tirreno-Adriatico

Voor Michael Gogl zit Tirreno-Adriatico er na één dag alweer op. De Oostenrijker van Alpecin-Deceuninck kampt met een bovenste luchtweginfectie en is uit de wedstrijd gestapt. Andrey Amador (EF Education-EasyPost) kan vanwege ziekte eveneens niet verder.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Helaas, Alpecin-Deceuninck moet met een renner minder verder in Tirreno-Adriatico”, schrijft zijn ploeg in een persbericht. “Michael Gogl is niet in staat om vandaag te starten. Hij heeft last van een bovenste luchtweginfectie (viraal maar covid-negatief) en zal thuis herstellen.” Gogl stond na de openingstijdrit van maandag 121ste in het klassement, op een minuut en 51 seconden van leider Filippo Ganna.

Alpecin-Deceuninck moet in de Koers van de Twee Zeeën verder met zes renners. Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen zijn de speerpunten van het team. Daarnaast beschikt de Belgische formatie ook nog over Oscar Riesebeek, Gianni Vermeersch, Ramon Sinkeldam en Robert Stannard.

Update (11.25 uur)

Niet alleen Michael Gogl, maar ook Andrey Amador heeft ziek opgegeven in Tirreno-Adriatico. De Costa Ricaan is vannacht geveld door een virus. Dat laat zien ploeg EF Education-EasyPost weten via sociale media.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.