Alpecin-Fenix contracteert Australiër Alex Bogna via Zwift Academy
Maud Oudeman op het EK voor junioren 2021 in Trentino - foto: Cor Vos
zondag 19 december 2021 om 17:42

Alpecin-Fenix contracteert Australiër Alex Bogna via Zwift Academy

De Nederlandse Maud Oudeman wordt volgend jaar prof bij Canyon-SRAM. De 18-jarige renster, die afgelopen seizoen nog in het juniorencircuit reed, heeft dat profcontract verdiend via de Zwift Academy. Alpecin-Fenix heeft op dezelfde manier de 19-jarige Australiër Alex Bogna binnengehaald.

Oudeman wist tijdens de finaleweek af te rekenen met Rachael Wales (24) uit Australië en Caitlin Conyers (31) uit Bermuda in de strijd om een plek bij de vrouwenploeg van Canyon-SRAM. Bij de mannen ging het duel om een profcontract bij het Belgische ProTeam tussen drie Australiërs. Naast Bogna ging het om Samuel Hill (26) en Cooper Sayers (22).

De Zwift-finalisten, die zijn gekozen uit een poel van maar liefst 150.000 deelnemers, waren onlangs met Alpecin-Fenix en Canyon-SRAM op het Spaanse eiland Mallorca om daar kennis te maken met de ploegen, er diverse opdrachten te doen op het trainingskamp en er de finales te rijden. Vorig jaar slaagden Jay Vine en Neve Bradbury erin om via Zwift een profcontract in de wacht te slepen.

De finale van de Zwift Academy was te zien via het YouTube-kanaal van GCN. Bekijk de beelden, met daarin ook de laatste challenge, hieronder.

Geef een reactie