Broers Roodhooft: “Groene trui is ook voor ons realistisch, met Van der Poel of Philipsen”
foto: Cor Vos
donderdag 2 december 2021 om 10:12

Broers Roodhooft: “Groene trui is ook voor ons realistisch, met Van der Poel of Philipsen”

Alpecin-Fenix hoopt in de toekomst een gooi te doen naar de groene trui in de Tour de France, te beginnen met de Tour van 2022. Dat laten de gebroeders Philip en Christoph Roodhooft weten in een interview met Het Laatste Nieuws. “Als ik Van Aert hoor zeggen dat hij voor de groene trui gaat, denk ik: We zullen dat nog wel even zien”, klinkt het.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Woensdagavond stond in Vilvoorde de uitreiking van de Kristallen Fiets op de agenda. Geen groot gala zoals andere jaren, maar een kleinere versie – voor de gelegenheid coronaproof. De broers Philip en Christoph Roodhooft, het duo dat garant staat voor de opmars van Alpecin-Fenix, werden door de jury tot winnaars verkozen in de categorie ploegleider/ploegmanager van het jaar.

De ploeg is de laatste jaren zeer succesvol met onder meer Mathieu van der Poel, Tim Merlier en Jasper Philipsen. De gebroeders Roodhooft hebben echter nog grootse plannen. Niet alleen op financieel vlak, Alpecin-Fenix kondigde eerder deze week kunststofverwerkingsbedrijf Deceuninck aan als nieuwe co-sponsor, maar ook op sportief gebied. Zo dromen Philip en Christoph Roodhooft nadrukkelijk van de groene trui.

Christoph: “Als ik Wout van Aert hoor zeggen dat hij gaat voor de groene trui, denk ik: ‘We zullen dat nog wel even zien’. Als alles een beetje normaal verloopt, is dat voor ons een heel realistische doelstelling. Ik denk aan Jasper Philipsen. Of aan Mathieu van der Poel.” Philip vult aan: “Mathieu is de geknipte renner om de groene trui te winnen. De groene trui én ritzeges.”

Wout van Aert heeft zijn groene ambities al uitgesproken – foto: Cor Vos

Van der Poel zelf heeft zich nog niet uitgelaten over een eventuele jacht op de groene trui, in tegenstelling tot zijn sportieve rivaal Van Aert. De renner van Jumbo-Visma wil komende zomer een gooi doen naar de groene puntentrui.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.