Alpecin-Fenix en Bingoal-Wallonie Bruxelles in Ronde van Hongarije
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 17 juli 2020 om 14:21

Alpecin-Fenix en Bingoal-Wallonie Bruxelles in Ronde van Hongarije

De Ronde van Hongarije (UCI 2.1) kan eind augustus rekenen op de deelname van vijf WorldTour-ploegen. Onder meer het Nederlandse Jumbo-Visma staat aan de start van de vijfdaagse rittenkoers. In totaal doen twintig teams mee.

Naast Jumbo-Visma zijn ook Israel Start-Up Nation, Mitchelton-Scott, CCC en Trek-Segafredo van de partij in Hongarije. Zij worden uitgedaagd door een zestal ProTeams, waaronder Alpecin-Fenix en Bingoal-Wallonie Bruxelles uit België. Androni Giocattoli-Sidermec, Novo Nordisk, Vini Zabù-KTM en Uno-X zijn de andere teams van het tweede niveau.

De Ronde van Hongarije zou eigenlijk kort na de Giro-start in Boedapest verreden worden, maar door de coronacrisis is ook deze rittenkoers verplaatst. De wedstrijd staat nu van 29 augustus-2 september op de kalender.

Van de vijf etappes – die allemaal in het noordoosten van het land worden verreden – zijn de eerste vier vlak. De slotrit van Miskolc naar Gyöngyös-Kékestetö, met 188 kilometer de langste van allemaal, is vanwege de bergop aankomst de koninginnenrit.

tour-hongarije-2020-tour

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.