Alpecin-Fenix haalt met MerciPouPou €50.000 op ten bate van kindersport
foto: Alpecin-Fenix
maandag 27 december 2021 om 10:56

Alpecin-Fenix haalt met MerciPouPou €50.000 op ten bate van kindersport

Alpecin-Fenix heeft met het lanceren van #MerciPouPou €50.000 opgehaald. Het Belgische ProTeam verscheen aan de start van de eerste Tour de France in een paars-geel tenue, om Raymond Poulidor te eren – wijlen grootvader van David en Mathieu van der Poel. De ploeg doneert dat bedrag nu aan non-profit instellingen die zich inzetten om kinderen te helpen sporten.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Alpecin-Fenix spreekt van een overweldigend succes van de campagne. Tegelijkertijd zorgde de grote aanvraag op het paars-gele shirt voor enorm lange levertijden. Dat had alles te maken met de schaarste van de materialen en stoffen door de coronapandemie. Nu die allen zijn opgelost, gaat de Belgische ploeg het opgehaalde geld verdelen onder vijf non-profit organisaties die kinderen helpen bij het sporten.

Daarbij moet je denken aan het creëren van een omgeving waarin kinderen de kans krijgen om het wielrennen of een andere sport te ontdekken, het faciliteren van medische revalidatie en het organiseren van jeugdevenementen. Voorwaarde is dat de organisatie al bestaat en nagenoeg volledig functioneert op basis van vrijwilligers. Alle vijf de organisaties krijgen van Alpecin-Fenix €10.000 cadeau.

De ploeg wil een langlopende samenwerking met de vijf partijen aangaan, waarbij ze ook in de toekomst aandacht zullen proberen te vragen voor de organisaties. Welke vijf dit zijn, maakt de ploeg op een later tijdstip bekend.

Alpecin-Fenix reed bij uitzondering de eerste rit in het paars-geel – foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.