Alpecin-Fenix heeft ploeg rond Tim Merlier voor Le Samyn compleet
foto: Cor Vos
maandag 28 februari 2022 om 09:33

Alpecin-Fenix heeft ploeg rond Tim Merlier voor Le Samyn compleet

Alpecin-Fenix heeft de ploeg voor Le Samyn rond. De Belgische formatie heeft met Tim Merlier de titelverdediger en een belangrijke kanshebber voor de overwinning in Dour aan de start.

Merlier was een jaar geleden duidelijk het snelst in Dour. In de sprint probeerde de Noor Rasmus Tiller te verrassen met een vroege aanzet, maar aan de ultieme jump van de renner van Alpecin-Fenix was weinig te doen. De 29-jarige spurter zette vanaf dat moment de definitieve stap naar de wereldtop, en staat nu voor het jaar van de bevestiging.

Winnen lukte nog niet, maar het was toch veelzeggend dat de voormalig Belgisch kampioen nooit in de problemen kwam op het lastige middenrif van Kuurne-Brussel-Kuurne. In de laatste rechte lijn zat hij echter te ver en toen hij zijn sprint inzette, raakte hij ingesloten. In Le Samyn krijgt hij de kans om revanche te nemen.

Merlier wordt morgenmiddag omringd door Dries De Bondt, Samuel Gaze, Senne Leysen, Edward Planckaert, Guillaume Van Keirsbulck en Simon Dehairs, die uit het Development Team meedoet.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.