Alpecin-Fenix op deelnemerslijst Sibiu Tour
woensdag 24 juni 2020 om 16:14

Alpecin-Fenix op deelnemerslijst Sibiu Tour

De Sibiu Tour gaat over een maand van start met twee WorldTour-teams. De Roemeense rittenkoers (2.1) is dit jaar de eerstvolgende meerdaagse UCI-koers op de kalender In een eerder stadium was al aangekondigd dat BORA-Hansgrohe zou starten. Daar is nu de naam van Israel Start-Up Nation bij gekomen. Ook de naam van Alpecin-Fenix staat op de deelnemerslijst. Abloc houdt de Nederlandse eer hoog.

Aanvankelijk zou het vlaggenschip van CCC van start gaan. Doordat de wedstrijd echter met drie weken is uitgesteld, heeft de Poolse formatie besloten om een afvaardiging van de opleidingsploeg te sturen. Aanvankelijk stond de Sibiu Tour gepland van 3 tot 5 juli.

De vierdaagse rittenkoers vindt plaats in de provincie Sibiu in Transsylvanië en gaat van start met een 2,5 km lange proloog in het historische centrum van de stad Sibiu. De eerste rit in lijn wordt gekenmerkt door een steile aankomst op de top van Bâlea Lac, terwijl het glooiende terrein van de tweede rit waarschijnlijk geschikt is voor aanvallers. De wedstrijd wordt afgesloten met een 12,5 km lange klimtijdrit naar Păltiniș in de ochtend en een 109 kilometer lange middagrit rond Sibiu.

Deelnemende ploegen Sibiu Tour (23-26 juli)
ABLOC CT
Akros-Excelsior-Thömus
Alpecin-Fenix
Amore e Vita
Androni Giocattoli-Sidermec
Bardiani CSF Faizanè
Bora-Hansgrohe
CCC Development Team
Cycling Team Friuli ASD
D’Amico UM Tools
Elkov-Kasper
Gazprom-RusVelo
Giotti Victoria
Israel Start-Up Nation
Mazowsze Serce Polski
Memil Pro Cycling
Meridiana Kamen
Nippo Delko One Provence
Roemeense nationale ploeg
Sangemini Trevigiani MG.K Vis VPM
Team Felbermayr Simplon Wels
Team Novák
Vini Zabù KTM
Voster ATS Team
Work Service-Dynatek-Vega Prefabbricati

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.