Alpecin-Fenix voor het eerst in de geschiedenis beste Belgisch team in UCI-ranking
© Cor Vos
Nico Dick
dinsdag 5 april 2022 om 17:54

Alpecin-Fenix voor het eerst in de geschiedenis beste Belgisch team in UCI-ranking

De terugkeer van Mathieu van der Poel op het hoogste niveau en de mindere resultaten van Quick-Step-Alpha Vinyl in de recente voorjaarsklassiekers hebben hun effect op de UCI-ploegenranking. Voor het eerst in de geschiedenis is Alpecin-Fenix het beste Belgische team in het klassement.

De ranking wordt geleid door UAE Team Emirates, voor Jumbo-Visma en INEOS Grenadiers. Alpecin-Fenix stijgt deze week van tien naar zes, dankzij de zege van Mathieu van der Poel in de Ronde van Vlaanderen en de tweede plek van Stefano Oldani in de Volta Limburg Classic.

Van der Poel verzamelde in twee weken tijd 1.114 punten, goed voor ongeveer een derde van de 3.057 punten die het team intussen telt. Ook Tim Merlier (895), Dries De Bondt (409), Xandro Meurisse (182), Stefano Oldani (155) en Jasper Philipsen (139) doen hun duit in het zakje.

Quick-Step van 7 naar 10
Tweede Belgische team in de ranking van 2022 is Intermarché – Wanty Gobert (2.912), waar voornamelijk Biniam Girmay en Alexander Kristoff voor de punten zorgen. De ploeg van manager Bourlart is zevende. Quick-Step – Alpha Vinyl (2.566) is op zijn beurt gezakt van zeven naar tien.  Lotto Soudal stijgt van 15 naar 13, met dank aan de overwinning van Arnaud De Lie in de Volta Limburg.

Ook mooi voor de broers Roodhooft: net als Alpecin-Fenix, is ook hun vrouwenploeg Plantur-Pura ’s lands beste team op de ranking. Het Nederlandse SD Worx leidt, voor Trek-Segafredo en Movistar. Plantur-Pura stijgt van 18 naar 16. AG Insurance-NXTG, het damesproject van Patrick Lefevere, dat onder Nederlandse vlag opereert, staat 20ste. De Lotto Soudal-ladies moeten vrede nemen met een 35ste plaats.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
6 april 2022 13:13
Dat zal Lefevere niet leuk vinden. Straks worden ze nog ingehaald door Lotto-Soudal...

Aan de andere kant: één keer het gebruikelijke succes in Roubaix en het lijstje ziet er veel beter uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.