Alternatieve locatie gevonden voor Frans kampioenschap

maandag 6 juli 2020 om 13:44
Alternatieve locatie gevonden voor Frans kampioenschap

De huidige Franse kampioen op de weg Warren Barguil - foto: Cor Vos

De Franse wegkampioenschappen worden over een kleine zeven weken gehouden in de plaats Grand-Champ. Daarmee heeft de nationale bond een alternatieve locatie gevonden voor de strijd om de tricolore, nadat Plumelec afzag van de organisatie.

Drie weken geleden werd bekend dat Plumelec afstapte van de organisatie van de titelstrijd. De gemeente zag te veel economische en organisatorische bezwaren en ook waren er zorgen over een nieuwe uitbraak van het coronavirus. Maar de wielerbond weigerde de handdoek te gooien en ging op zoek naar een alternatieve locatie in de regio Morbihan. Die werd gevonden in het plaatsje Grand-Champ, een klein half uurtje rijden ten zuidwesten van Plumelec.

De gemeente met ongeveer 6000 inwoners was in het verleden al etappeplaats in onder meer de Tour de l’Avenir, de Tour de Bretagne en de Trophée Centre Morbihan. De strijd om de Franse driekleur begint op vrijdag 21 augustus met de tijdrit voor mannen en vrouwen tussen Locminé en Grand-Champ. Op zaterdag en zondag worden de wegwedstrijden verreden op een plaatselijke ronde van 18,3 kilometer door de Landes de Lanvaux.

De Franse kampioenschappen worden gehouden van 21-23 augustus.

Programma Franse kampioenschappen 2020

21 augustus
12:46 – tijdrit voor elite-vrouwen (28,4 km)
14:24 – tijdrit voor elite-mannen (43,6 km)

22 augustus
09:00 – wegwedstrijd voor amateurs (164,7 km)
13:45 – wegwedstrijd voor elite-vrouwen (109,8 km)

23 augustus
11:00 – wegwedstrijd voor elite-mannen (237,9 km)

parcours

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.