Alvarado: “Het doet altijd deugd om te winnen, wie er ook aan de start staan”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 januari 2023 om 14:47

Alvarado: “Het doet altijd deugd om te winnen, wie er ook aan de start staan”

Ceylin del Carmen Alvarado soleerde zaterdag naar de zege in de Superprestige Gullegem. Ze kwam met een grote voorsprong op de nummer twee over de streep.  “Maar in de eerste helft van de wedstrijd heb ik wel door moeten rijden”, zei de renster van Alpecin-Deceuninck in het flashinterview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het gat was tien, vijftien seconden, maar bij een klein foutje is die voorsprong zo weg”, legde Alvarado uit. “Toen ik zag dat het boven de twintig seconden was, kon ik temporiseren. De laatste twee rondes was iets meer op mijn gemak.”

Alvarado verstevigde de leiding in de stand van de Superprestigde. Haar naaste belager, Inge van der Heijden, eindigde wel op plek twee en verloor dus maar één puntje. Had ze dat liever anders gezien? “Uiteraard, maar het gat met de nummer twee is nu wel vier punten. En het is op plaatsen, niet op tijd. Dus dat zijn alweer vier plaatsen die ze goed moet maken.”

De zege in Gullegem gaf Alvarado wel een boost, vertelde ze. “Het doet altijd heel veel deugd om te winnen, wie er ook aan de start staan. Je moet het toch zelf doen. Het is heel mooi dat het vandaag gelukt is.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.