zondag 15 januari 2023 om 15:11

Alvarado tweede achter ploeggenote Pieterse: “Het is Puck gegund”

Video Ceylin del Carmen Alvarado eindigde zondag als tweede op het NK veldrijden. Daar kon ze wel mee leven, vertelde ze na afloop aan WielerFlits. “Maar het is wel jammer, aangezien ik er ook heel dichtbij was”, voegde ze daaraan toe.

“Een tweede plaats is op zich niet slecht, hè”, aldus Alvarado, die alleen haar ploeggenote Puck Pieterse voor hoefde te laten. “Het is Puck gegund. Ze rijdt heel goed dit seizoen. We hebben ervoor gestreden. Ik was er dichtbij, maar het was niet goed genoeg.”

Alvarado reed in de slotronde weg bij Van Empel. Wanneer wist ze dat ze de Europees kampioene kon lossen? “Ze reed van mij weg. Ik reed daarna terug en ik voelde dat haar tempo niet hoog genoeg was om mij eraf te rijden, of het gat naar Puck dicht te rijden. Ik dacht: ik ga zelf rijden om haar er proberen af te rijden. Dat lukte.”

Begin februari wacht weer een kampioenschap: het WK in Hoogerheide. “Ik neem hopelijk de vorm en het goede gevoel mee naar daar. En het besef dat ik zeker niet afgeschreven ben”, zei ze lachend.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2023 16:56
"Begin februari wacht weer een kampioenschap: het WK in Hoogerheide. “Ik neem hopelijk de vorm en het goede gevoel mee naar daar. En dat ik zeker niet afgeschreven ben”, zei ze lachend." (cit Ceylin del Carmen Alvarado)

Ceylin heeft een geweldige wedstrijd gereden, op het hoogste niveau met alle toppers en op een loodzware omloop. Ik had dit niet verwacht . Met deze prestatie in gedachten is het heel reëel haar als kanshebber te zien voor een medaille op het WK.

Ceylin reed vandaag haar beste cross van het seizoen. Het is ook wel weer zo dat er dan met Shirin van Anrooij nog een medaillekandidaat bijkomt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.