Alvardo Hodeg na winst in Heistse Pijl: “Koers was moeilijk te controleren”

Alvardo Hodeg na winst in Heistse Pijl: “Koers was moeilijk te controleren”

©Cor Vos

zaterdag 22 juni 2019 om 18:09
Interview

Veel druk op de schouders van Alvaro Hodeg in de Heistse Pijl. Maar de jonge Colombiaan bewees dat hij er mee om kan. “Ik heb gekoerst én gesprint met zelfvertrouwen.”

Deze wedstrijd was nochtans moeilijk te controleren”, vertelde Hodeg na afloop aan WielerFlits. “Meestal als er maar een drietal WorldTourteams aan de start staan. Dan verloopt het allemaal een stuk chaotischer. Het was vandaag niet anders. Maar we hebben met het team wel voortdurend voorin gekoerst om te kunnen anticiperen wanneer nodig.”

Dauphiné
In volle finale zonderde zich nog een groep van een 25-tal renners af. “Met onder meer Tim De Clercq en Zdenek Stybar erbij. Zij mochten hun kans gaan, zodat ik mijn benen kon sparen voor de eindsprint. Zo is het ook uitgedraaid. Ik weet dat ook Jasper Philipsen snel is, maar ik had vertrouwen dat ik het zelf kon afmaken. Dat is me ook gelukt.”

Hodeg laatste zege was eind mei, in de tweede rit in de Ronde van Noorwegen. “In de Dauphiné is het jammer genoeg niet gelukt. Er was maar één echte sprint en daarin maakte ik een fout. De andere etappes waren te zwaar en overleefde ik niet tot in de finale. Maar ik wist wel dat de conditie na de Dauphiné goed was. Als je dan ook nog het vertrouwen krijgt van de ploeg…”

Vuelta
Volgende woensdag start Hodeg als spits van Deceuninck-Quick-Step in Halle-Ingooigem. “Daarna vlieg ik naar Colombia voor een korte vakantie, vooraleer ik opbouw naar het tweede deel van het seizoen.” De kans bestaat dat de snelle Colombiaan zijn grote rondedebuut maakt in de Ronde van Spanje. “We moeten het er nog over hebben met de ploegleiding.”

Deceuninck-Quick-Step zakt in augustus naar Alicante af met ofwel Fabio Jakobsen, ofwel Alvaro Hodeg als sprinter. Beiden zijn 22. “Het is niet van moéten”, benadrukt Hodeg. “Persoonlijk denk ik dat ik er klaar voor ben, maar als de ploeg het anders beslist, dan wachten we nog een jaartje.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.