Álvaro Hodeg 2e na lange sprint: “Ik probeerde te anticiperen”
foto: Cor Vos
dinsdag 10 augustus 2021 om 09:31

Álvaro Hodeg 2e na lange sprint: “Ik probeerde te anticiperen”

Die lange sprint, die voelde-ie wel in zijn benen. Álvaro Hodeg probeerde door op 300 meter van de streep zijn sprint op gang te trekken de rest te verschalken in de openingsetappe in de Ronde van Polen, maar werd in extremis nog gepasseerd door Phil Bauhaus. De Duitser drukte zijn wiel vlak voor dat van de Colombiaan over de streep.

“De ploeg was geweldig. Ze reden de hele dag op kop en verzorgden een sterke leadout in de slotkilometers”, vertelde Hodeg na afloop. “De finale was lastig en enkele renners probeerden vroeg te gaan, dus ik probeerde te anticiperen op hun versnellingen. Ik hoopte dat het genoeg was voor de ritzege, maar er was er eentje sneller. Een podiumplaats na zo’n finish is een goed resultaat en geeft vertrouwen voor de komende ritten”, aldus de Colombiaanse sprinter.

Gisteren werd overigens bekend dat Hodeg aan zijn laatste maanden bij Deceuninck-Quick-Step bezig is. De Colombiaan verruilt aan het eind van het seizoen de Belgische ploeg van Patrick Lefevere voor UAE Team Emirates. Bij het Arabische WorldTeam tekende hij een contract voor twee jaar, tot eind 2023.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.