Alvaro José Hodeg grijpt de zege in Heistse Pijl

Alvaro José Hodeg grijpt de zege in Heistse Pijl

foto: Cor Vos

zaterdag 22 juni 2019 om 17:00

Alvaro José Hodeg heeft de Heistse Pijl op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Deceuninck-Quick-Step haalde in de slotkilometer drie coureurs uit de vroege vlucht bij, waarna hij Jasper Philipsen en Rory Townsend voorbleef.

Daags na Dwars door het Hageland en nog voor de Elfstedenronde en Halle-Ingooigem werd de 48e editie van de Heistse Pijl verreden. In de straten van finishplaats Heist-op-den-Berg gingen we normaal gesproken sprinten, aangezien het parcours nagenoeg vlak was. De aalvlugge Colombiaan Hodeg werd beschouwd als topfavoriet, maar het was ook uitkijken naar Philipsen en Nacer Bouhanni.

Zes renners in de aanval 
Zes renners zagen een massasprint echter niet zitten. Jordi Meeus, Timothy Stevens Minne Verboom, Rory Townsend, Jimmy Janssens en Guillaume Seye sloegen de handen ineen, waardoor ze een maximale voorsprong wisten te vergaren van enkele minuten. Veel werd er niet verwacht van dit zestal, maar toch wisten drie renners heel lang stand te houden: Townsend, Janssens en Seye bleven over uit de kopgroep en begonnen met een kleine voorsprong aan de finale.

In het peloton ging het echter bijzonder hard. Mede door het beukwerk van Deceuninck-Quick-Step – de ploeg van Hodeg – brak de grote groep in verschillende stukken, maar Townsend, Janssens en Seye leken uit de greep te blijven van de sprintersploegen. Maar met de finish in zicht, begon het grote pokeren.. En roken Hodeg, Philipsen en Dries De Bondt hun kans.

Hodeg rondt ploegwerk af
Deze drie renners wisten in extremis nog aan te sluiten bij de treuzelende koplopers, waardoor we een chaotische sprint kregen om de overwinning. Het was uiteindelijk Hodeg die het harde werk van zijn ploeggenoten wist af te ronden. Philipsen moest genoegen nemen met de meest ondankbare ereplaats, terwijl vroege vluchter Townsend nog als derde finishte.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.