Álvaro José Hodeg: “Ploeg leverde uitstekend werk”

woensdag 13 februari 2019 om 19:37
Álvaro José Hodeg: “Ploeg leverde uitstekend werk”

Voor Álvaro José Hodeg was zijn ritzege in de Tour Colombia zijn eerste van het seizoen. In de Vuelta a San Juan was hij al enkele malen dichtbij, maar winnen deed hij er niet. De 22-jarige Colombiaan van Deceuninck-Quick Step noemt zijn zege in La Ceja een beloning voor de geleverde inspanningen, vertelde hij aan Antena 2.


“In de eerste plaats wil ik alle mensen hier bedanken voor hun aanmoedigingen. Het is weliswaar de geboorteplaats van Fernando Gaviria, maar de toeschouwers staken ook mij een hart onder de riem”, zei Hodeg, die voorts aangaf dat Gaviria zich een beetje ziek voelde. De meervoudig ritwinnaar in de Giro d’Italia en de Tour de France liet de massasprint aan zich voorbij gaan.

Hodeg was zijn ploeggenoten dankbaar dat ze hard voor hem werkten. Het bleek de sleutel naar het dagsucces én de leiderstrui. “Er was een gevaarlijke kopgroep. Ze pakten een voorsprong van vier minuten. In de laatste twintig kilometer deed Bob Jungels uitstekend werk en uiteindelijk deed Maximiliano Richeze er alles aan om me zo goed mogelijk af te zetten voor de sprint.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.