Amador knecht graag voor Valverde in Giro
donderdag 3 december 2015 om 11:14

Amador knecht graag voor Valverde in Giro

Andrey Amador zou het prachtig vinden om Alejandro Valverde te ondersteunen in de aankomende Giro d’Italia. “Movistar heeft me gevraagd de Giro te rijden. Dat doe ik graag, omdat ik er vorig jaar vierde werd en in 2012 een rit won”, vertelt hij aan Biciciclismo

‘Hoop mijn steentje bij te dragen’
De vierde plek van de Costa Ricaan was voor velen een verrassing, maar hijzelf keek er niet enorm van op. “Het is een manier om in jezelf te geloven, een resultaat waarmee je blijft groeien en er motivatie van krijgt. Het betekende dat ik iets terugkreeg voor al het harde werk. Voor mij is het echter geen probleem dat Alejandro de leider is. Hij geeft altijd het maximale, getuige zijn behaalde resultaten in vrijwel alle koersen de voorbije jaren. We moeten een sterk team om hem heen bouwen en ik ben blij om hem te helpen en mijn steentje bij te dragen”, aldus Amador.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
3 december 2015 13:10
Leuk maar ik denk dat zijn prestatie van vorige jaar een uitschieter was.
3 december 2015 13:30
Verdient het om ook als kopman in een grote ronde van start te gaan (Vuelta?) aangezien Valverde Giro-Tour doet.
3 december 2015 13:35
Ik hoop toch dat hij wat vaker als kopman mag starten, volgens mij kan deze man best wat koersen winnen.
3 december 2015 17:58
Hoe goed ik Amador ook vind als renner, die Giro was wel een gevalletje profiteren van de zwakkere tegenstand.

Ik vind hem wel meer een renner voor rondes als Polen, Parijs-Nice, Tirreno etc. Hij heeft namelijk ook een zeer behoorlijke tijdrit. Of als pure rittenkaper, de Costa-Ricaanse Plaza, of zoiets dergelijks ;)
3 december 2015 18:54
@Purito: Ik enkele ritten reed hij toch echt Fabio Aru op achterstand. Ook Hesjedal en König bijvoorbeeld. Amador is echt een uitstekende renner die, mits hij de kans krijgt, een goed klassement kan rijden in Grote Rondes.
3 december 2015 21:21
Ik denk ook dat het meer een uitschieter was ook al hoop ik dat hij in de Giro niet onder doet voor zijn kopman want dan kunnen we nog leuke taferelen zien.
4 december 2015 01:17
Zie je wel, die Valverde heeft niks tegen knechten.. :p !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.