‘Amador zet streep door akkoord met Movistar en tekent bij Team Ineos’
foto: Cor Vos
maandag 30 september 2019 om 15:28

‘Amador zet streep door akkoord met Movistar en tekent bij Team Ineos’

Andrey Amador staat op het punt om Movistar te verlaten voor Team Ineos, meldt Marca. Naar verluidt heeft de Costa Ricaan een streep gezet door een mondeling akkoord voor een contractverlenging tot 2021 bij Movistar. Mogelijk ligt de ruzie tussen Movistar-baas Eusebio Unzué en rennersmakelaar Giuseppe Acquadro ten grondslag aan deze transfer.

Amador – die officieel een aflopend contract heeft bij Movistar – zal in dienst van Team Ineos vooral in dienst koersen van Richard Carapaz, die eerder al de overstap maakte naar de Britse sterrenformatie. De 33-jarige coureur uit Costa Rica staat al zijn hele loopbaan (sinds 2009) onder contract bij de Spaanse ploeg, die destijds nog Caisse d’Epargne heette. In 2012 won hij een Giro-rit en vorig jaar de Klasika Amorebieta.

Het is niet de eerste keer dat een renner van Acquardo een doorlopend contract op zou zeggen voor een transfer. Eerder al stapte Egan Bernal na twee van de vier jaar op bij Androni Giocattoli, weliswaar tegen een transfervergoeding. Vorig jaar was er veel te doen rondom een overstap van Iván Sosa, die al aangekondigd werd door Trek-Segafredo, maar na veel getouwtrek alsnog naar Team Ineos ging.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.