Amaury Capiot is zondag enige Belg in Europese seizoensopener
foto: Cor Vos
vrijdag 21 januari 2022 om 13:49

Amaury Capiot is zondag enige Belg in Europese seizoensopener

De Clàssica Comunitat Valenciana is zondag 23 januari de opener van het Europese wielerseizoen. De Spaanse eendagskoers kan rekenen op acht ProTeams aan de start en op de voorlopige startlijst vinden we precies één Belg terug: Amaury Capiot van Arkéa-Samsic.

Het Franse ProTeam van Capiot is een van de profploegen aan het vertrek in Valencia. Ook TotalEnergies, Bardiani-CSF-Faizanè, Burgos-BH, Equipo Kern Pharma, Euskaltel-Euskadi, Caja Rural-Seguros RGA en EOLO-Kometa zijn aanwezig in de UCI 1.2-wedstrijd.

De GP Valencia, zoals de koers ook heet, keerde vorig jaar terug op de UCI-kalender. De Franse sprinter Lorrenzo Manzin (Total Direct Energie) ging toen met de zege aan de haal en Capiot werd knap derde. Ook dit seizoen lijkt de koers op een sprint uit te draaien. We mogen daarom onder meer Niccolò Bonifazio, Chris Lawless, Daniel McLay, Filippo Fiorelli, Iuri Leitão, Antonio Soto en Juan José Lobato onder de favorieten rekenen, naast Capiot natuurlijk.

Zondag om 12.30 uur gaat de Clàssica Comunitat Valenciana van start in La Nucia, om 175 kilometer later in Valencia te finishen. Dat zal rond 16.30 uur zijn. Vanaf 14.15 uur zijn de laatste 70 kilometer van de koers live te zien op YouTube.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.