Amaury Capiot na tweede plaats in Spanje: “Ik zit niet ver van een zege af”

zondag 23 januari 2022 om 19:39
Amaury Capiot na tweede plaats in Spanje: “Ik zit niet ver van een zege af”

foto: Cor Vos

Het was niet de dag van Amaury Capiot in Spanje. De sprintkopman van Arkéa-Samsic werd in de Clàssica Comunitat Valenciana tweede, nadat hij geklopt werd door Giovanni Leonardi in een ontsierde massasprint. “Ik ben vooral blij dat ik de valpartijen heb ontweken”, blikt hij terug op de ploegsite.

“Er was een eerste valpartij op vier kilometer van de meet, recht voor mijn neus. Maar Alan Riou deed geweldig werk met Clément Russo om mij weer vooraan af te zetten”, legt Capiot uit. “De val in de eindsprint gebeurde achter me. Ik had daar het geluk aan mijn zijde. Daarna bleven we met drie renners over en werd ik tweede.”

De 28-jarige Capiot heeft al de nodige ereplaatsen behaald, maar boekte nog nooit een zege als prof. “Helaas was het nu weer geen overwinning, maar ik zit er niet ver vanaf”, weet hij. “Ik ben vooral blij dat ik de valpartijen heb ontweken. Mijn sprint was sterk, maar ik had al het gevoel dat het niet zou lukken. Ik wist dat het moeilijk ging worden, maar heb toch alles gegeven tot op de streep.”

Ploegleider Arnaud Gérard is kritisch op de mannen van Arkéa-Samsic. “Wij koersen om te winnen en kunnen niet tevreden zijn met een tweede plaats. Maar een sprint met drie is nooit makkelijk”, vertelt Gérard. “De ploeg heeft onderweg geweldig gereden, maar we kwamen om te winnen. Dat bleek ook uit onze koerswijze.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone