Amaury Capiot tevreden met debuut bij Arkéa Samsic: “Al won ik liever”

maandag 25 januari 2021 om 12:38
Amaury Capiot tevreden met debuut bij Arkéa Samsic: “Al won ik liever”

foto: Screenshot

Amaury Capiot eindigde zondag in de eerste Europese UCI-wegkoers van het jaar, de Clàssica Comunitat Valenciana, als derde. Voor de 27-jarige renner was het zijn eerste wedstrijd bij Arkéa Samsic, nadat hij na zes jaar Sport Vlaanderen-Baloise verliet.

“Met de ploeg hebben we een erg goede wedstrijd gereden. Toen het op de kant (op 34 kilometer van de streep, red.) werd getrokken, hadden we misschien wel de sterkste ploeg”, blikte Capiot terug. “We reden aanvallend en zaten met alle zeven renners voorin. Helaas kwam de rest van het peloton toch nog terug. Daarom zette ik in op de sprint. Ook al had ik liever gewonnen, ik ben erg tevreden met het werk dat we met elkaar hebben verzet.”

Voor de sprinter was de Spaanse wedstrijd zijn eerste in het shirt van Arkéa Samsic. “Veel dingen zijn nieuw voor me. Het was mijn eerste koers in het rood-zwarte truitje van Arkéa Samsic, nieuwe ploeggenoten, een nieuwe Canyon-fiets en dat allemaal heeft me zeer gemotiveerd. Ook al was ik liever met een overwinning huiswaarts gekeerd, ik ben tevreden. Ik wil mijn ploegmaats bedanken voor deze wedstrijd en het tiendaagse trainingskamp.”

Bekijk hieronder de beelden terug van de Clàssica Comunitat Valenciana.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Verweggistan 27 januari 2021 om 08:56

Kan mij voorstellen dat Capiot graag eens wint. Heeft volgens mij nog nooit een UCI koers gewonnen, maar wel tientallen dichte ereplaatsen verzameld.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.