‘Ambitieus Cofidis aast op Debusschere en Gougeard’
foto: Sirotti
donderdag 5 juli 2018 om 09:13

‘Ambitieus Cofidis aast op Debusschere en Gougeard’

Een maand geleden werd bekend dat Cofidis voor het seizoen 2020 een WorldTour-licentie in de wacht wil slepen. Teammanager Cedric Vasseur zal zijn selectie tegen die tijd van een nodige kwaliteitsinjectie moeten voorzien. Volgens RMC Sport is de Franse formatie dan ook druk bezig om Jens Debusschere en Alexis Gougeard los te weken bij hun huidige werkgevers Lotto Soudal en AG2R La Mondiale.

Volgens de Franse website is Debusschere al serieus benaderd door Cofidis; de ProContinentale ploeg wil hem een tweejarig contract aanbieden. Bij de Franse formatie moet de 28-jarige Belg een van de speerpunten worden in de sprints – als mogelijke vervanger van de op ramkoers liggende Nacer Bouhanni – én de voorjaarsklassiekers. Dit seizoen eindigde Debusschere kort in onder meer Gent-Wevelgem (5e) en Parijs-Roubaix (10e).

Binnen de entourage van Debusschere spreekt men over Cofidis als een ‘prachtig project’. Bij Lotto Soudal zou de voormalig Belgisch kampioen zich in zijn ontwikkeling geremd zien door de aanwezigheid van André Greipel en de mogelijke komst van de Australische sprinter Caleb Ewan.

Gougeard twijfelt aan toekomst bij AG2R La Mondiale
Naast Debusschere staat ook Gougeard op het verlanglijstje van Cofidis. De Franse hardrijder beschikt over een aflopend contract bij concurrent AG2R La Mondiale, en twijfelt in de Franse krant Paris-Normandie openlijk over zijn toekomst. “Er gaat op dit moment veel om in mijn hoofd.”

“Het is moeilijk om te accepteren dat ik niet ben geselecteerd voor de Tour de France. Ik weet niet waar mijn toekomst ligt. Teambaas Vincent Lavenu kan me geen uitsluitsel geven. Maak ik onderdeel uit van zijn plannen? Mijn toekomst staat op het spel. Ik weet niet of ik wil blijven, of waar ik naar toe ga. Ik vraag enkel om duidelijkheid”, uitte Gougeard zijn onvrede na het Frans kampioenschap tijdrijden.

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2018 09:15
Azen op Debusschere, echt súperambitieus ja!
5 juli 2018 09:23
Echt he Lucas -_-
5 juli 2018 09:28
Quote:
Bij Lotto Soudal zou de voormalig Belgisch kampioen zich in zijn ontwikkeling geremd zien door de aanwezigheid van André Greipel en de mogelijke komst van de Australische sprinter Caleb Ewan.

Kreeg in de Giro een vrije rol in zo'n beetje alle etappes als sprinter, maar dan laat je met twee 10e plekken en één keer 5e en 6e niet zien dat je een WT-sprinter bent. Dan kom je gewoon dik tekort.
5 juli 2018 09:32
Belgen bij Cofidis zijn de laatste jaren geen succes gebleken.
5 juli 2018 09:35
"Bij Lotto Soudal zou de voormalig Belgisch kampioen zich in zijn ontwikkeling geremd zien"

Even serieus blijven he, Debusschere heeft naast zijn zege in Tirreno Adriatico (dacht zelfs na een zware val tijdens de sprint) nooit kunnen wedijveren met de rest van de sprinterstop. Dan moet je vooral de hand in eigen boezem steken en niet naar de ploeg kijken. Ik denk dat hij wel kansen genoeg heeft gehad in allerlei Giro's & Vuelta's om zich te bewijzen, helaas zonder resultaat. Nogmaals: C. Ewan naar de Tour, Greipel naar Giro en/of Vuelta en Debusschere gewoon laten vertrekken! Voor de langere termijn graag nog een sprinterstalent als 3e (Belgisch) alternatief: E. Wouters / J. Philipsen / G. Thijssen /...
5 juli 2018 09:38
Als er nog meer dan 20 man bij elkaar zijn is hij zelden de snelste.
5 juli 2018 09:45
Paar jaar terug wel. In potentie hoort 'ie zeker bij de (sub)top.

Edit: dit ging over Bouhanni natuurlijk, niet over Debusschere. :)
5 juli 2018 09:57
Voor een sprinter is 28 al best oud om te verwachten dat hij nog een serieuze stap kan zetten. In de klassiekers zie ik hem eerder groeien dan in de sprint.
5 juli 2018 09:58
Tweede redelijke renners en bij Jens Debusschere mag je in de Vlaamse Klassiekers vaker een top10 plaats verwachten en wie weet ook in de sprint wat meer. Toch meer een renner die wel eens kan verrassen dan een renner waarvan je zeker weet dat ie gaat scoren.
Bij Alexis Gougeard denk ik, hmm.

Bij Cofidis denk ik onwillekeurig nog vaak dat ze WT ploeg zijn ook al omdat hun TdF plaats altijd gegarandeerd is en het budget rond de 10 Miljoen euro ligt.

Wat me niet helemaal helder is wanneer je een WT ploeg licentie kan krijgen, ik weet dat je dan aan bepaalde eisen moet voldoen (salaris, programma) en bij bestaande ploegen zal ook naar de ranking en renners worden gekeken.
Maar wat als nu een nieuwe ploeg komt met een budget van > 20 miljoen euro?

Ik ben een Vlaams-Nederlandse sponsor heb 20-25 miljoen budget en heb Dumoulin, Oomen en Kelderman, Tolhoek al onder contract en voor de klassiekers van Aert, vd Poel, Benoot en Roosen, ik noem maar wat namen :)!

Kan ik vd UCI dan de garantie krijgen dat mijn ploeg de WT status krijgt? Is een WT status gegarandeerd voor een periode?
5 juli 2018 10:02
Oei, Lefevere zal bibberen.
5 juli 2018 10:05
Als je met de UCI gaat dealen heb je geen enkele garantie op wat dan ook... de kaartersclub van het cafe op de hoek is beter gestructureerd...
5 juli 2018 10:13
Debusschere heeft dit jaar 8 top 10 plekken behaald. Vorig jaar zelfs 16 top 10 plekken waarvan 2 x winst. Kan me voorstellen dat wanneer hij een eigen sprinttreintje krijgt hij nog beter kan presteren. Zeker in het Belgische voorjaar. En de keus voor een sprinter als kopman bij een ploeg als Cofidis is natuurlijk beperkt als ze blijven zoeken in Frankrijk, België en Spanje. Zoveel wereldtoppers qua sprinter zijn daar niet meer.
En een renner als Gougeard is altijd prima voor de breedte in een ploeg als Cofidis. Ook zijn kwaliteit als tijdrijder kunnen ze prima gebruiken.
5 juli 2018 21:43
Debusschere zou volgens Het Nieuwsblad naar Katusha kunnen, samen met Stan Dewulf (nu nog belofte en winnaar van Paris-Roubaix U23). Dan mag Debusschere binnen twee jaar voor Dewulf knechten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.